Week Twente

Ik vind het leuk om wat foto’s, gemaakt in Twente, te laten zien.
We zijn in het begin van de week naar het Retentiegebied Kristalbad gefietst, een waterbergingsgebied waar veel vogels gespot worden. Ik hoopte de Geoorde Fuut te zien, dat is niet gelukt maar er zwommen wel schattige pullen van de Wilde Eend.

Wilde eend

Het eendje heeft druppels op zijn vacht vanwege het duiken, wij werden kletsnat vanwege een regenbui 🙂

Veldleeuwerik

Regelmatig fietste ik naar vliegveld Twente en daar kon ik deze Veldleeuwerik vastleggen.  Ik ben er erg blij mee want dit is me nog nooit gelukt. De vogel zag ik neerkomen op de grond en ik ben daar naartoe gekropen en kon een paar foto’s maken. Een vriendelijk echtpaar op de fiets stopte even zodat de leeuwerik niet weg zou vliegen.

Roodborsttapuit

Ook deze Roodborsttapuit zat op het vliegveld, ik kon steeds wat dichterbij komen.

Eekhoorn

En dan zit je in de keuken wat naar buiten te kijken en komt er een Eekhoorn wat vogelvoer eten!

Boerenzwaluw

Weer een keer naar het vliegveld, meestal na het avondeten en dan zitten er wat Boerenzwaluwen op een hek. Zo was er steeds wat leuks te zien, heerlijk!

Kleine Plevier

Op waarneming had ik gelezen dat er twee Kleine Plevieren gesignaleerd waren. In eerste instantie zag ik ze niet, maar bij het terugkeren naar DE plek hoorde ik een mooi geluid en dat bleken de plevieren te zijn. Kleine Plevieren produceren zo’n mooi geluid…weer wat geleerd. Ze vlogen achter elkaar aan en een andere dag las ik dat ze daar wilden broeden. Ik ben op de landingsbaan gaan liggen om de vogel niet te storen en een zo laag mogelijk standpunt te krijgen. Schuifelend weer terug gegaan en toen werd ik haast opgevreten door een hond die uitgelaten werd zonder aangelijnd te zijn. Hij werd op tijd gepakt door de eigenaar, wat zijn er toch aso’s, ik erger me rot aan dat soort eigenaren. Andere dagen zag ik dat dat normaal lijkt te zijn, fijn voor de vogels…

Pimpelmees

Bij zoon en schoondochter in de tuin jubelt het van de vogels, deze Pimpelmees had jongen in een vogelhuisje en vloog af en aan. Er werd ook gebroed door een Koolmees in een hokje en een spreeuw had een gat in een beukenboom als woning. Qua compositie niet volgens de regels, maar ik wilde er veel lentegroen bij hebben.

Eekhoorn

We hebben veel wandelingen gemaakt omdat het best wel koud was en van lopen word je lekker warm. Tijdens een wandeling zag ik deze Eekhoorn in een boom klimmen, leuk he?

 

5 Comments

  1. Wij zijn ook vaak in Twente maar ik wist neit eens dat je deze mooie veldleeuwerik daar tegen kon komen en al helemaal niet op het vliegveldje daar. Prachtig dat je deze zag en kon vastleggen. ook je andere vogels zijn weer heerlijk om te zien 🙂

Comments are closed.