Wintergasten

Het is zo leuk dat nu met het koude weer, de koperwiek en kramsvogel zich veelvuldig laten zien. Elke dag loop ik naar het Weerepad om te kijken of ze er nog zitten. Vandaag heb ik dat niet gedaan vanwege de harde koude wind. Voor boodschappen en kapper moest ik wel naar buiten maar verder vind ik het welletjes. In de bosjes op het pad foerageren heel veel puttertjes en er kwam zelfs een putter in onze achtertuin! Eergisteren kwam ik een meneer tegen die aan me vroeg wat ik allemaal zag. Ik vertelde van de kramsvogels en koperwieken en hij zei dat er verderop een groep “langstaartkoolmezen” heen en weer vloog. Dat is toch leuk…langstaartkoolmezen… een nieuwe soort geboren. Hij bedoelde natuurlijk staartmezen, maar ik vind het al leuk als iemand er oog voor heeft, de juiste naam maakt niet uit. Maar nu een paar foto’s van de afgelopen dagen.

kramsvogel

De kramsvogel, met net een takje onder het oog maar voldoende vrij om te laten zien. Prachtige vogel vind ik en ze communiceren zo leuk met elkaar, twiet, twiet…

koperwiek

Dichtbij, een leuk rond bolletje met één pootje opgetrokken. Hier kon ik me achter een boom verschuilen zodat de vogel rustig bleef zitten.

koperwiek

Voor deze foto moest ik in de prut knielen en had ik weer wat wasgoed in de mand.

5 Comments

  1. Hoi Willie,
    echt heel erg mooi en ook heel sfeervol deze kramsvogels en koperwieken.
    Je kleuren en het mooie licht zijn prachtig. Je hebt het over het Weerepad en dat is niet zo ver bij mij vandaan. Woon je Ob.
    Groetjes, Helma

Comments are closed.