Ze zijn er!

Eindelijk… de grutto’s zijn bij het waterbergingsgebied gearriveerd! Weken heb ik er naar uit gekeken en nu heb ik ze weer gezien en gehoord. Eind van de middag ben ik er op de fiets heengereden en al snel zag ik ze foeragerend in het water. Af en toe vlogen ze op om naar de overkant in het gras te gaan zitten. Omdat ik een snijdende noordenwind stond en geen handschoenen aan had, besloot ik naar huis te gaan. Maar toen kwamen ze toch weer aangevlogen, dus de spullen weer opgepakt en foto’s gemaakt. Na een kwartier hield ik het voor gezien en fietste terug naar mijn warme huis. Een paar foto’s laat ik zien en wie weet de komende weken nog meer!

grutto

Het geluid mag je er bij bedenken en dat is niet moeilijk he?

grutto

Een beetje te veel rechts in beeld, maar dat mag de pret niet drukken.

7 Comments

  1. Niet alleen het geluid mag je erbij denken, ook het geluk ze te zien!! Dat overkomt mij hier niet aan de Veluwezoom….

    Tineke - www.natuurfragmenten.nl
  2. ja, de grutto’s zijn er weer. Ik heb ze vorige week in de Poelgeest Polders en de vogelplas Starrevaart gezien….en gehoord. Alleen dat geluid al, genieten…
    mooie vlucht opname
    groetjes Ghita

Comments are closed.