Zwarte Mees

De Zwarte Mees, een mooi bosvogeltje die met enige regelmaat bij ons huisje kwam foerageren. Ons huisje… dat klinkt toch wel aardig, maar niets is van ons. We huren het een paar keer in het jaar en het is altijd weer heerlijk om er te zijn. Zoals gewoonlijk maak ik een voerderplek voor de vogels. Er waren heel veel Kool- en Pimpelmezen, Vinken, twee Roodborsten, Boomklever, Merel, Glanskop en de Zwarte Mees.

Zwarte MeesAan deze foto heb ik niets gedaan, zo kwam hij uit mijn camera rollen. De stronk doet nu in mijn achtertuin dienst!

Zwarte MeesEn dan ga ik zoeken op het terrein, want alleen vogels op dezelfde stronk… dat wil ik niet. Tijdens de zoektocht zag ik langs een pad allemaal jonge dennenboompjes staan. Daar ben ik schuil gaan zitten en jawel hoor het lukte me een paar foto’s te maken. Hier heb ik in LR de foto wat warmer van kleur gemaakt. De Glanskop ging er ook nog zitten, dus die dag dag was ik helemaal tevreden!

 

3 Comments

  1. Prachtig vogeltje. Het is altijd genieten als je vanuit je vakantiehuisje zo’n mooi voederplekje hebt waar dit soort vogeltjes aan komen vliegen. Levert mooie foto’s op.
    groetjes Ghita

Comments are closed.