Zwarte Ruiter

Afgelopen maandag heb ik samen met Ingrid gebruik gemaakt van de hut van LNH. Eigenlijk vind ik bunker wel een mooie naam voor deze hut. De trek komt op gang en we hoopten op “leuke” soorten. Ingrid is een fotografe die veel met cultuur, gebouwen enz. doet en vogels is een leuk uitstapje voor haar. Al snel kwam de Zwarte Ruiter en hij/zij zou ons de dag door gaan vermaken. Elke keer kwam die snelle jongen weer langs en wij deden ons best hem bij te houden. De camera van Ingrid leek af en toe wel een mitrailleur … Ook voor mij was het de eerste kennismaking met dit soort.

Zwarte Ruiter

Hier is hij dan de Zwarte Ruiter, de adult is in de zomer zwart en wordt in de winter lichter grijs, dit is een juveniel.

Zwarte Ruiter

Mooi onze kant opkijkend…

Zwarte Ruiter

Het licht was steeds verschillend, zon, wolken, grijs, tegenlicht, licht mee. Knap lastig om goed te belichten. Hier zie je mooi de glans over zijn staart/rug van de zon.

Zwarte Ruiter

Ook wel fijn wat kleur betreft…

Zwarte Ruiter

Steeds op zoek naar voedsel!

Zwarte Ruiter

En dan opeens pal voor mijn neus werden er rek- en strekoefeningen gedaan. Dus millimeters teveel, toch wil ik jullie deze foto niet onthouden. Mijn schoondochter zou zeggen:”Zo komt er meer spanning in de foto.” Wat vind jij?

 

4 Comments

  1. Lieve wil,

    Dank voor deze mooie dag. Wat hebben we gelachen en dan nog thuiskomen met zulke mooie foto’s, erg leuk. Mijn mitrailleur heeft prachtige foto’s gemaakt, haha. Wel even wat uitzoekwerk….maar dan heb je wel wat. Ik wilde natuurlijk niets missen… Je gaat de foto’s zien. En de hut was uitstekend ook de lunchhapjes…

    Lieve groet,
    Ingrid

  2. Hele fraaie serie van deze mooie soort, Wil. Fijne kleuren en mooi scherpte, fraai standpunt steeds! Die met de druppels en de beweging in het water is mijn favoriet, maar ook die waar hij/zij aan de wandel is spreekt mij zeer aan! Bij de rek- en strekhouding had ik de vogel toch liever in z’n geheel gezien, al begrijp ik de bedoeling van je schoondochter 😉 Lijkt me een mooie plek, die hut!

    Groeten, Larry

Comments are closed.