Zwartkop man

Dichtbij ons huis is een klein stukje groen, een wandel- en fietspad met aan weerskanten struiken en bomen. Daar moet ik het mee doen en ik ben maar wat blij met dat gebiedje, wie het kleine niet eert….

Tijdens een blokje om eerder deze week hoorde ik de Zwartkop zingen, hoera hij is er weer, en de vrouwen zullen wel volgen, ze broeden tussen de bramenstruiken. Ik hoorde hem voluit alsof ik ernaast stond, maar zag niets. Toch na een poosje vloog hij even verderop op een tak en kon ik tussen het groen door een foto maken. Ik helemaal blij, die had ik te pakken!

 

zwartkop

Het heeft wel een fijn sfeertje zo met het groen om de vogel.

Gisteren besloot ik weer even naar het Weerepad te gaan en posteerde me bij “de” plek. Dat liep uit op veel gezellige praatjes met voorbijgangers en dat maakt het ook wel leuk. Maar daarna besloot ik toch even serieus naar de vogel te zoeken en dat is gewoon luisteren waar de vogel zit. En ja hoor, het lukt me weer om een paar foto’s te maken!

 

zwartkop

 

zwartkop

Het licht door het gebladerte maakt het ook wel weer mooi. Mijn volgende missie wordt de Tjiftjaf, wel gehoord, niet kunnen fotograferen.

7 Comments

 1. Goed bezig Willie.
  Prachtig vogeltje de Zwartkop en inderdaad niet het gemakkelijkste vogeltje om te fotograferen. Nu nog ‘even’ op zoek naar een Zwartkop met een bruin petje…. het vrouwtje dus šŸ˜Š Succes.
  Groet, Geert

 2. Leuk zoals een klein stukje groen zoveel kan brengen, als je het maar wilt en kunt zien.
  Een hele mooie serie.
  Ik ga zo even de zang van de zwartkop opzoeken.
  Wij zagen hoorden vrijdag meerdere keren de boomklever. Maar dat is het nadeel als je met een groep op stap gaat dan is het lastig om vogels te fotograferen. Sommige mensen in de groep zijn te luidruchtig en ik zou dan een tijdje bij die plek blijven hangen totdat de boomklever terugkomt.
  Fijne avond.

Comments are closed.