Achtertuin

Er zitten best wel veel vogels in mijn achtertuin, zoals: kool- en pimpelmees, groenling, vink, merel, turkse tortel, ekster, roodborst en ringmus. Van sommige soorten minstens tien…twintig. Ik had zomaar zin om weer eens in de achterdeur te gaan zitten om het spul vast te leggen. Je moet wel het geduld van een “ijzeren pispot” hebben! Is dit een normale uitdrukking of verzonnen door mijn familie? In ieder geval is het me gelukt om wat vogels op de gevoelige plaat te krijgen. Allen gezeten op een mooie tak die ik tijdens een wandeling zag liggen.

Ringmus

Als dit niet poseren is… Misschien een beetje afwijkend in beeld gezet, maar op zijn tijd houd ik daarvan.

Ringmus

Tjonge, tjonge wat een mooie tak!

Pimpelmees

Oei, wat eng, wat een hoogte!

Pimpelmees

Hoe zal ik het gaan doen? De achtergrond is een haagbeuk en als je daar schuin genoeg op fotografeert krijg je een mooie DOF.

Merel

Een stuk of vier Merels zitten alle dagen in de tuin, wat een nagels he? De onderkant van de snavel komt zo ook mooi uit, op een gegeven moment leek het wel dat hij een braakbal uitspuugde.

Koolmees

En dan de Koolmees, hier had ik strijklicht vanaf de rechterkant. De andere soorten lieten het afweten, een andere keer misschien. Geduld heb ik wel maar zoveel geduld als die …… niet.

5 Comments

  1. Lekker hoor zo’n achtertuin, Wil, en met al die soorten hoef je geen hutje te huren 🙂 Hele fijne beelden, mooi van kleur en scherpte. Niet alleen op een mooie tak, allemaal ook tegen een hele fraaie achtergrond!
    Veel plezier en succes nog!

    Groeten, Larry

Comments are closed.