Grauwe gans

Gisteren tijdens de lunch was ik aan het bedenken waar ik eens naartoe kon gaan. Naar het strand, de duinen of een polder. Opeens wist ik het… de fotohut in het Balgzand van LNH. Snel gemaild en later gebeld, de hut was vrij en voor een halve dag kon ik hem huren. Een halve dag dat zijn maar een paar uurtjes. Het licht gaat snel uit om deze tijd van het jaar en ik vertrok pas om één uur van huis. Maar ja, dat zit dan in mijn hoofd  en nergens anders.

Het was erg rustig voor de hut. In het begin kwam er een groep Rotganzen en later de Grauwe ganzen. Daar heb ik me op uitgeleefd! Ze zijn wel “gewoon” en door velen misschien wel gehaat, maar mooi zijn ze ook!

Grauwe gans

Drie bij elkaar, het oog van de achterste komt nog net tussen de poten van de voorste.

Grauwe gans

Waakzaam bleef de voorste de hele tijd, waarschijnlijk door de klik van de camera.

Grauwe gans

Hier gaan ze ieder een kant op en zie je achteraan nog een slapende Grauwe gans. Zo hou je altijd wel wat foto’s over die de moeite waard zijn. Het  bezoek aan de hut kort was maar krachtig en ik ga zeker in de ochtend nog een keer die kant op.

8 Comments

 1. Grauwe Ganzen komen tegenwoordig in grote getale voor en dat lijkt te zorgen voor een soort ‘waardevermindering’. Persoonlijk let ik minder op de soort, maar meer met wat een foto met me doet. Ik vind het dus interessanter om een, wat in mijn ogen een mooie foto is van een doodgewone soort te zien, dan een weinig aansprekende foto van een zeldzaam soort. Zo, dat gezegd hebbende en naar je foto’s te hebben gekeken, vind ik dat jij dicht in de buurt komt van het eerste deel van mijn stelling, waarbij ik wil benadrukken dat mij het meest aanspreekt, en als eerste opvalt, dat de verhouding tussen scherpte en onscherpte in levendige compositie goed is gevonden. Groet van Anton.

 2. Ik vind ze ook heel mooi, die ganzen. Deze week liep ik in Zaandijk en ik zag een gans op het dak, vrij hoog. Schijnen ze wel meer te doen. Maar welk soort gans, dat weet ik niet. Daar heb jij verstand van. Mooie foto’s, echt prachtig gedaan!
  Tot ziens,

  Grtjes van Agaath

  Agaath
 3. Heel mooi, dat lage standpunt is echt heel goed gekozen.
  De laatste foto spreekt mij het meest aan vanwege het mooie scherpteverloop naar de achterste gans toe.
  groetjes Ghita

 4. Ze zijn zeker mooi, Wil, en je foto’s ook! Fraai van kleur en scherpte en natuurlijk een heel fijn standpunt vanuit die hut! Mijn voorkeur gaat uit naar de tweede foto. Mooi contact met de voorste en de andere twee lijken je ook in de gaten te houden.

  Groeten, Larry

Comments are closed.