Alweer het Kwakelpad :-)

De laatste tijd loop ik vaak over het Kwakelpad, het is nu zo mooi met al het Fluitenkruid, Paardenbloemen en Boterbloemen.

KwakelpadVeel ganzen en eenden hebben jongen gekregen, ik zag de Grauwe- Canadese en Nijlgans met hun kroost en een Fuut met jongen in pyjamapakjes op de rug.

Grauwe gans FuutVan dat al heb ik veel foto’s maar ik laat niet alles zien… het moet leuk blijven:-)

En dan loop je en kijk om je heen en dan hoor je een vogelgeluidje, waar komt het vandaan en wat is het? En dan geloof je je eigen ogen niet… een Blauwborst!!! Een Blauwborst in de tulpen!

Blauwborst BlauwborstEn als je nog aan het bijkomen bent van deze verrassing, springt er een Wezel vanuit het niets op het pad…

WezelWezelGelukkig was ik snel genoeg om het Wezeltje vast te leggen, het is maar een klein beestje.

KwakelpadEn dan loop ik weer verder en kan ik een Gele Kwikstaart portretteren.

Gele KwikstaartKwakelpadAls laatste een Witte Kwikstaart op een geknotte Wilg.Witte KwikstaartDe volgende opdracht aan mezelf is een kwikstaart op een witte tulp, moet ik snel zijn want ze worden binnenkort gekopt.

 

6 Comments

 1. ………………. echt hé!!!! Ik sta, euh nee zit hier met open mond te kijken .
  wat een gave foto’s en zo leuk met die blauwborst op de tulpen! ik zie meestal kwikken maar een blauwborst is weer eens wat anders en nog leuker ook hahahaha…
  Dat wezeltjes is echt super en je gele kwik is ook een parel van een foto.
  Mijn complimenten voor zoveel moois Willie!

  groet, Helma

 2. Echt hele mooie foto’s geworden zeg. Gans met kleintjes erachter aan zijn zo schattig om te zien. Wat heeft de éne vogel heel mooie kleur. Wezel is apart beestje om te zien. Ik heb dit nooit gezien. Echt hier genot om te kijken. Je hebt heerlijk gewandeld. Echt genieten!

 3. Nou ja zeg, wat een feest.
  Ganzen zijn er genoeg, maar jou rijtje in het gelid is meesterlijk.
  De blauwborst, gele kwikstaart en de wezel dat is toch wel geweldig als je die zo op je pad treft.
  Prachtige serie.

Comments are closed.