Vogels in het duin.

Woensdagochtend ging om zes uur mijn wekker en om half acht stond ik in de duinen bij Bakkum. Toen ik van huis ging regende het een beetje, maar daar aangekomen was het droog en kon het genieten beginnen. De Nachtegalen (Luscinia megarhynchos) deden weer erg hun best, ik heb er een kort filmpje van gemaakt.  Zingende nachtegalen.

NachtegaalHier met de snavel dicht, in de zingende uitvoering had niet de scherpte die ik hebben wil, hier wel een heel fijne achtergrond.

NachtegaalHier wel luidkeels zingend maar met een saaie lucht, een mens kan niet alles hebben 🙂 Van alle kanten hoorde ik ze zingen maar meestal diep verscholen in de duindoorn, dus ik ben hier best blij mee.

Verder lopend zag ik …

GrasmusDeze Grasmus (Sylvia communis) in een heel fijne omgeving!

KneuHeel veel Kneuen (Linaria cannabina) vlogen er rond en deze ging er even voor zitten.

RoodborsttapuitZo ook de Roodborsttapuit. (Saxicola rubicola)

ZanglijsterDe Zanglijster (Turdus philomelos), o wat was ik blij die te ontdekken… zelden of nooit krijg ik die hier in mijn dagelijkse omgeving te zien, daar ging ik meteen voor op de grond zitten.

GraspieperDe Graspieper (Anthus pratensis), die staat er goed op, wel een “takkentroep” maar hier stoort het mij niet, de achtergrondkleuren doen het goed vind ik.

Het was heerlijk zo alleen in de vroege ochtend, de Duinviolen staan in volle bloei en er dartelden ook nog wat konijntjes in het rond. Om half elf zat ik weer met manlief aan de koffie om daarna samen in de tuin wat snoeiwerk te doen.

10 Comments

 1. wat voor camera en lens heb jij eigenlijk Willie?
  Ik vind je foto’s werkelijk meesterlijk en o, zo mooi.
  De nachtegaal alleen al zien is een kadootje maar het filmpje was ook super.
  Ik zit echt super te genieten van al die blogs. Zo gaaf!

 2. Hoi Wil,

  Mooie opnamen van de nachtegaal toch wel bijzonder om te fotograferen . Vroeg opstaan wordt meestal wel beloond.
  Ook de andere vogels zoals de kneu en roodborst tapuit zijn mooi geportretteerd.

 3. Een gouden greep dus om zo vroeg op te staan. Je hebt een rijkgevulde serie gemaakt. Het zijn stuk voor stuk cadeautjes en ik vind het dan ook allemaal mooie foto’s. En was is zo’n bakje koffie na afloop dan heerlijk.
  Fijn weekend verder. .

 4. Hoi Wil heb weer eens je verhalen en foto’s bekeken. Heb er van genoten. Prachtig🤗
  Wat was/is het mooi in de polder met al het bloeiende koolzaad.

  Agnes
 5. Jeetje…., “overal zingende nachtegalen”….., ik heb er nog nooit een gehoord. Maar hier aan de Veluwezoom ben ik blij met de zwartkoppen, ook prachtig hoor!
  Groeten, Tineke

 6. Deze foto’s heb je echt super mooi gedaan. Vogels is zeker prachtig om te zien. Zo dichtbij echt genieten van jou blogje. Daar word ik zo blij mee. Het was jou vroege ochtend om te fotograferen. Knap! Groetjes,

Comments are closed.