Balgzandpolder

Veertien dagen geleden was ik een dagje met fotomaatje P. naar de Balgzandpolder bij Den Helder. Het werd een hele warme dag, maar wij zaten betrekkelijk koel in de kijkhut. Omdat ik in mijn hoofd had tegenlichtopnames te maken met de weerspiegeling van een vogel, (maandopdracht) was ik er wat eerder.  Ik werd helemaal verblind door de rode opkomende zon en hield mijn hand maar boven de camera anders zag ik niets.

oeverloper

Dit is de Oeverloper die veelvuldig kwam.

 

oeverloper

Weer de oeverloper met het gouden zonlicht op de flank, goed voor de MO maar ik denk dat ik afgelopen zaterdag nog mooiere foto’s heb genomen. Moeilijk kiezen :-).

Het is ook weer snel gedaan met het gouden uurtje, maar het licht bleef mooi.

 

oeverloper

Nog wat tegenlicht en glinsters.

 

oeverloper

Oeverloper.

 

witte kwikstaart

De Witte Kwikstaart kwam ook nog langs!

 

wintertaling

Een mooi klein eendje is de Wintertaling.

 

krakeend

De Krakeend, wat groter maar ook mooi getekend.

 

tureluur

We hoorden ze steeds de Tureluur en opeens was daar een hele groep. Ik had mijn zoomlens mee die dag en die kwam op dit moment goed van pas. Nu kon de groep helemaal op de foto!

 

zwarte ruiter

Ja, het was zo mooi tussen de Tureluurtjes zat een Zwarte Ruiter, prachtige vogel!

Op waarneming had ik gelezen dat er weleens Kleine Zilverreigers gespot werden in het Balgzand. En opeens, het was al middag dartelde deze KZ voor de hut. Het was echt dartelen, de vogel sprong van hot naar her om visjes te vangen, grappig.

 

kleine zilverreiger

Dit was de eerste keer dat ik dit soort voor de lens had, heb een hele serie kunnen nemen.

8 Comments

 1. ps
  De kanoeten serie vond ik ook super, maar ik kon daar niet meer reageren.

  psps
  Dat gedoe op mijn blog, is de schuld van Blogger, die vind dat je alles steeds moet invullen. Ik kan daar helaas niets aan doen.

  Ghita
 2. Wat een mooie serie. Zo leuk om de verschillende steltlopers voor je lens te krijgen en ze in alle rust te fotograferen. Voordeel van een vogelhut. En je had geluk, veel leuke soorten. De zwarte ruiter is mijn favoriet, die zie je niet zo vaak.

 3. Mooie opnames Wil. Grappig dat al die reigersoorten een andere manier van jagen hebben zelfs de grote zilverreiger jaagt anders dan de kleine zilverreiger ook al lijken ze redelijk op elkaar. Groet Marcel

 4. Ik vind de eerste foto een mooi geslaagde tegenlicht opname de vogel niet direct in het zonlicht waardoor hij nog herkenbaar in beeld komt Je moet er vroeg voor “uit de veren” en het moment is betrekkelijk kort dus in dit geval geslaagd.
  De zwarte ruiter is ook niet alledaags. Ik denk aan de foto’s te zien een geslaagde dag in de hut.

 5. Mooi plekje had je daar Willie en ook op het juiste moment. Tegenlicht opnames zijn goed gelukt, maar zeker ook de Wintertaling en Krakeend zijn erg goed gelukt! Tja en dan de Zwarte ruiter…. jaloers makend hoor 🤢
  Groet uit Drenthe,
  Geert

 6. De eerste foto is al een prachtige binnenkomer. Van de eerste tot en met de laatste foto heb ik genoten. Hoe mooi kun je het hebben in één sessie. Ik had nog niet eerder gehoord van de kleine zilverreiger, echt mooi dat je deze kon vastleggen.

 7. Een prachtige serie, Willie, wat een soortenrijkdom heb je daar in korte tijd voorbij zien komen. Je eerste foto vind ik meteen al erg mooi met dat subtiele oplichtende randje langs een paar plekjes op het lichaam. De laatste foto vind ik mooi vanwege zijn dansende gang door het water.

Comments are closed.