Rosse Grutto (Limosa lapponica)

We zijn weer terug na een week hard werken bij onze zoon, die verdrietig genoeg, begin dit jaar gescheiden is. Na een half jaar in een studentenflat gewoond te hebben, heeft hij nu een leuk huis voor zichzelf kunnen kopen. En dan kijken we nu maar weer vooruit en hopen dat iedereen weer gelukkig wordt.

Een paar weken geleden ben ik nog een keer ’s avonds naar Bergen aan Zee gereden en werd getrakteerd op een mooie zonsondergang en ook nog twee Rosse Grutto’s! Voor mij de eerste keer dat ik dit soort zag, die komen in de polder niet voor. Ze waren driftig aan het foerageren en zo kon ik ze mooi op de foto zetten.

 

Rosse Grutto Limosa lapponica

 

Rosse Grutto Limosa lapponica

Bovenaan een golf naar links en dan onderaan de belletjes, dat vind ik dan wel weer mooi.

 

Rosse Grutto Limosa lapponica

Trots vooruit lopend!

 

Rosse Grutto Limosa lapponica

Deze staat misschien teveel in het midden maar ik vind dat de golf achter de vogel erop moet.

 

Rosse Grutto Limosa lapponica

De zonsondergang kleurt al wat rood.

 

Rosse Grutto Limosa lapponica

En de laatste foto, met een tevreden gevoel reed ik naar huis.

Gisteren heb ik nog in de duinen gefietst (vouwfietsje) maar daar waren weinig vogels en ook zag ik geen paddenstoelen. Volgende keer beter.

8 Comments

 1. Wat een prachtige opnames. De r.grutto popt er echt uit op elke foto door zijn rossige kleur en de heerlijk neutrale achtergrond en de wollige golven. Dit maakt het tot een geslaagd geheel. Knap gedaan hoor! Vervelend voor je zoon en ik hoop dat hij snel zijn geluk elders vindt want alleen is maar alleen. Sterkte Wil. Groet Marcel

 2. Je hebt weer prachtige sfeervolle plaatjes kunnen maken Willie! Zelfs in hun wintertooi blijven Rosse Grutto’s prachtige steltlopers.
  Hopelijk breken voor je zoon nu weer gelukkiger tijden aan.

 3. Verdrietige situatie van je zoon. Het komt veel voor, maar je hoopt dat het je deur voorbij gaat. Fijn dat hij weer een eigen stek heeft.

  De serie van de rosse grutto is prachtig. Bijzonder en mooi wat verandering van licht doet met een foto.

 4. Hallo Willie,
  hier mag je terecht tevreden over zijn zeg. Echt prachtige foto’s en ik ben nu (gezond) jaloers…want hier in Drenthe zie je deze mooie vogel nooit.
  Hopen ook dat ‘iedereen’ weer een beetje gelukkig wordt 👍
  Alvast een fijn weekend,
  Geert

 5. Mooie plaatjes weer… ik hou van die belletjes, en die verschillende snavels, en zo’n in de lucht hangende druppel… prachtig!
  Hoop dat het met je zoon gauw weer op nieuw gevonden pootjes terecht komt.

 6. Zeer mooie foto’s van deze roze grutto’s (vanwaar “roze” trouwens ?) Het spel van de golven in deze foto’s is echt een meerwaarde.
  Al heb beste gewenst voor je zoon in zijn nieuwe optrekje. Moge het geluk hem opnieuw toelachen.

  De rosse grutto is de arctische tegenhanger van de grutto, compacter en zwaarder gebouwd dan deze, met kortere poten. Het vrouwtje is in zomerkleed veel bleker gekleurd dan het mannetje en heeft ook een langere snavel. De soort is alleen doortrekker en wintergast in Nederland. Een echte wadvogel; je vindt daarom de grootste aantallen rosse grutto’s in de Waddenzee. Het zijn sterke vliegers die in één keer lange afstanden kunnen trekken.

  Dank je wel voor de goede wensen, het is een nare tijd geweest.

 7. Dat zijn de minder leuke dingen des levens. Hier speelt een soortgelijk proces met de zoon des huizes. Uiteindelijk zal alles zijn plekje wel weer vinden.

  Je foto’s van de rosse grutto zijn prachtig. Mijn favorieten de tweede foto vanwege de fiere houdingen van de vogel en de laatste vanwege het sfeertje.

  Dank je wel Jan en sterkte met je zoon, het doet wel wat met een mens.

Comments are closed.