Baltsende Futen

Gisteren ben ik naar het waterbergingsgebied gelopen om te kijken hoe het met de Grutto’s staat. Bij een grote groep Scholeksters zag ik één Grutto, dus het begin is er. Verder lopend heb ik me bezig gehouden met een Blauwe Reiger die visjes aan het vangen was. Ik zat op de grond en werd niet veel later belaagd door een loslopende hond. Er mogen daar geen honden komen omdat het een vogelgebied is. Maar veel bazen kunnen niet lezen en geen plaatjes kijken, want er staan genoeg borden. Het was een grote drukke hond die om me heen rende en niet luisterde naar de baas. Ik bleef “rustig” zitten want anders…. ik piepte nog wel: “Dit vind ik niet fijn”.
Nou ja, in ieder geval besloot ik daarna richting huis te gaan, mijn broek zat al onder de modder van al die nattigheid en prut. Camera opgeborgen en hupsakee, doch niet veel later kwam ik twee baltsende Futen tegen en besloot het spul weer tevoorschijn te halen, in de prut te gaan zitten (volgende keer een plastic zak meenemen) en ja hoor ik heb leuke foto’s kunnen maken. Daar wordt een mens blij van!

Het gedraai van de koppen enz. is zo’n gaaf gezicht.

Ik hoopte erop dat ze beide in dit rood spiegelende water zouden baltsen. Het rood kwam van een huis waar de zon op scheen.

Toch nog wat rood in de rechterbovenhoek.

 

7 Comments

  1. Deze staat bij mij ook op nummer 1. Heel baasjes hebben totaal geen controle over de hond en daar erger ik mij ook mateloos aan. Je brengt iemand in een hele vervelende situatie om maar te zwijgen over de mensen die echt bang zijn voor honden. Je hond goed opvoeden is regel nummer 1 en aan de lijn houden is nummer 2. Maar je serie over de futen maakt het gelukkig weer goed. Prachtige opnames Wil! Groet Marcel

  2. Dit is erg bijzonder moet je net treffen twee baltsende futen, en dat ze nog voor je blijven zitten meestal duiken ze onder als ze je zien. Maar kennelijk hadden ze meer oog voor elkaar.

  3. Loslopende honden op plaatsen in de natuur waar expliciet is aangegeven dat het verboden is, staan wat mij betreft al jaren met stip op nr. 2 van mijn ergernissen top tien. Hun bazen staan uiteraard op nr. 1.

    Gelukkig werd je ergernis in dit geval gecompenseerd door het futenkoppel. Die balts dat blijft altijd weer een lust voor het oog. Een mooie futendans kan een hele dag goed maken, zeg ik altijd maar.

Comments are closed.