Grutto’s bij Weijdemeer

Gistermiddag telde ik zo’n 82 Grutto’s bij waterberging Weijdemeer. Ze verzamelen zich op het schelpeneiland samen met Scholeksters, Kieviten en een enkele Tureluur. Heel voorzichtig ben ik laag bij de grond wat dichterbij geslopen en op een zitmatje gaan zitten en zag ik onderstaand beeld.

Grutto

 

Na een tijdje zo gezeten te hebben, dacht ik: “Gaat er nog wat gebeuren?” En ja, er kwam wat leven in de brouwerij, gelijk met een groep scholeksters vlogen ze een rondje door de lucht om later weer op het eiland neer te strijken. Later zag ik een Buizerd in de lucht cirkelen waarschijnlijk kozen ze daarom het luchtruim.

Grutto

 

Grutto

 

Grutto

 

Grutto

En zo kon ik weer tevreden naar huis toe lopen!

6 Comments

  1. Wowwww wat een geweldige serie. Als ze zitten zijn ze al mooi en dan heb je ze ook nog prachtig in vlucht gevangen. Je mag die buizerd wel dankbaar zijn. 😃

  2. Wat een prachtige serie. De grutto’s zijn er weer, heerlijk….. alleen hun geluid al.
    Helaas ben ik zelf nog niet in de gelegenheid geweest om naar de poelgeest polders te gaan, de plek waar de grutto’s zich hier in de buurt verzamelen na aankomtst uit Afrika.

  3. Dat zijn meteen weer foto’s van de grutto om van te smullen.
    Ik ben gisterochtend even naar één van de verzamelplaatsen in Fryslân gereden. Daar was echter nog geen grutto te zien, maar het kan nu nooit lang meer duren. Ik kijk er naar uit om de Koning weer te zien.

Comments are closed.