Bontbekplevier

Bontbekplevier

Gisteren kwam ik onverwachts twee Bontbekplevieren tegen. Nou ja, tegenkomen….ze liepen hier niet op het fietspad. Maar wel op de parkeerplaats bij Hargen aan Zee. We parkeerden daar de auto om daarna een wandeling op het strand te maken. Van die wandeling is niets meer terecht gekomen. In een mum van tijd lag ik languit op de parkeerplaats. De camera op een rijstzak, de rijstzak in een koekenpan zodat ik goed buikschuivend mijn gang kon gaan. Volg je het nog?

BontbekplevierAlles voor het lage standpunt dat snap je wel. Ik gebruik dan ook een hoekzoeker en dat is weleens lastig. Dan krijg ik niet snel genoeg de vogel in beeld en dan kan het voorkomen dat hij/zij zomaar erg dichtbij staat. Zie de foto hierboven.

Bontbekplevier

In maart 2012 en in april 2013 zaten op deze plek ook twee Bontbekplevieren. Zullen het dezelfde zijn? Daar ben ik dan nieuwsgierig naar…..ik zag helaas geen blik van herkenning.

5 Comments

  1. Prachtig verhaal van de “making of ” en schitterende resultaten, Wil! Fijne kleuren, fraaie scherpte, mooie achtergronden en ja, prachtig standpunt! Goed werk allemaal!

    Groeten, Larry.

  2. In het begin dat ik met jou naar de vogels ging Willie begreep ik niet waarom je zomaar uit de mobieleschuilhut rolde??

    Maar nu ik deze prachtige opnames zie begrijp ik het, wat een toppertjes!!!

    Groet Peter

Comments are closed.