Boterbloemen, fluitenkruid, zuring en grutto’s

Met het mooie weer van afgelopen dagen pak ik na het avondeten vaak mijn fiets om de polder in te gaan. Hier en daar zijn prachtige stukken land speciaal ingericht voor de grutto’s, het is echt genieten.

boterbloemen

grutto tussen de boterbloemen

Hier zie je een grutto tussen de bloemen en een dag later liep daar ook een jong!

Gisteravond zag ik een paar grutto’s op paaltjes zitten terwijl dat een dag eerder nog niet het geval was. Het is een teken van bescherming voor de jongen en omdat er ook een jong liep,  denk ik dat er veel eieren uitkomen op dit moment.

Aan het begin van de Lage Hoek (gebied van landschap Noord-Holland) zat er ook een grutto op een paal en ik ben daar afgestapt, camera op de éénpoot en op afstand blijven kijken. Daar heb ik de volgende foto’s gemaakt.

grutto

grutto

grutto

Leuke momenten vind ik, palen en sprieten tonen wel wat rommelig…niet naar kijken:-)

grutto

Deze grutto kon amper stil blijven staan vanwege de harde wind, ik had ook moeite om de camera stil te houden.

grutto

Tot slot nog een in de vlucht.

6 Comments

 1. Ook deze zijn weer om te smullen vooral de vluchtfoto’s van Grutto. De mooiste vindt ik de opname net voor het landen op de paal. Het licht, houding en de scherpte is echt klasse…een genot om naar te kijken. Goed bezig Wil! Groetjes Marcel

 2. Mooie vlucht foto’s Wil en de foto’s samen met de gele bloemen zijn ook super.

  Even terug gekeken en de foto’s van de nachtegaal zijn super de super.

 3. Hoi Willie,
  ik ken deze stukken land en ik ben blij dat er nog boeren zijn die pas eind jullie gaan maaien. Hier zijn ook een paar van die stukken land net als bij jou. Geweldig om de de grutto tussen de bloemen te zien 🙂
  De vliegende grutto is echt heel fraai gefootgrafeerd. Klasse!
  Groejtes

 4. Heerlijke beelden allemaal, Wil. Die van de grutto tussen de bloemen en die op het hek met het fluitenkruid hebben echter mijn voorkeur, heel mooi en sfeervol allebei. Goed om te zien allemaal!!!

  Groeten, Larry

Comments are closed.