Nachtegaal ( Luscinia megarhynchos)

Al diverse keren ben ik op pad gegaan voor de nachtegaal, veel vogels horen zingen maar steeds diep in de struiken of snel langs vliegend. Tot afgelopen vrijdagochtend toen was het geluk met ons, ons dat zijn mijn dochter en ik. Ze brengt gewoon geluk :-), ziet de vogels heel snel en het is nog gezellig ook. Een boswachter wist een plek waar veel nachtegalen zitten en die plek was makkelijk te vinden. Als je ’s morgens heel vroeg bent, hoef je ook nog niet voor het parkeren te betalen, was ook weer een tip van de boswachter! We posteerden ons naast een duindoornstruik, camera op de éénpoot en wachten maar en wachten maar… Af en toe kwam er een boven een struik zitten en dan moet je snel genoeg zijn. Vaak viel het even stil en dan na een kwartiertje begon het gezang weer. Na een paar uur dachten we wel mooie foto’s te hebben geschoten en gingen we bij een strandtent lekker koffie drinken. Uitzicht op zee, de zon in de rug, het leek wel vakantie.

Een mooie entourage voor de nachtegaal is de duindoorn, hier zie je het bruinrood van de staart ook mooi.

nachtegaal (Luscinia megarhynchos)

Regelmatig koos de vogel voor deze struik en daar konden we op anticiperen.

nachtegaal (Luscinia megarhynchos)

Luidkeels zingend!

nachtegaal (Luscinia megarhynchos)

En nog een keer.

6 Comments

 1. ohh wat gaaf, zo mooi dat je hem zingend op de top van een struik hebt.
  ik heb ze al heel veel gehoord (wat klinkt dat toch mooi) maar weer niet gezien op de topjes van de stuiken. Dit is een prachtige serie, mag je heel blij mee zijn.
  groetjes Ghita

 2. En jullie hebben zeker prachtige foto’s gemaakt, Wil!!!!! Hele fraaie setting en achtergrond, vogel mooi vrij en lekker zingend. Goed om te zien allemaal.

  Groet, Larry

 3. Wat een geweldige kans en wat een mooie foto’s van de nachtegaal Willie!
  Ik hoor hem alleen maar maar nu zie ik hem bij jou en dat is echt heel erg leuk.
  Groetjes, Helma

Comments are closed.