Calidris alba, de drieteenstrandloper!

Afgelopen zaterdagmiddag ben ik samen met dochterlief naar Bergen aan Zee gereden. Gewoon even uitwaaien en kijken wat er op ons pad kwam en dat waren o.a. Drieteentjes. Nou, dan word ik helemaal gelukkig en nadat we een stuk hadden gelopen, besloot ik toch maar door de knieën te gaan. En dat resulteerde in een hele serie foto’s waarvan ik er vier laat zien.

Calidris alba

We keken elkaar in de ogen…

Calidris alba

Verder speuren naar een hapje…

De drieteenstrandlopers waren best wel druk met elkaar, ik weet eigenlijk niet wat dat was… afspreken om weer verder te trekken?

Calidris alba

Zie je de linkse met de hoge rug…?

 

Wat moet je van me?

Het was leuk om daar naar te kijken en te fotograferen!

9 Comments

  1. Wat een heerlijke serie, ik vind dit zulke leuke strandlopertjes. En wat jij hier laat zien, met de twee samen, vooral de laatste foto, is helemaal leuk. Met een beetje geluk kun je soms een uur bij zo’n beestje zitten, terwijl hij lekker rondscharrelt en soms heel dichtbij komt ( heb ik laatst zelf meegemaakt)
    groetjes Ghita

Comments are closed.