Ommetje

Elke dag gaan wij/ ik een rondje lopen en dan meestal vanuit huis. Om nu elke keer de auto te pakken, om dan misschien wel een mooiere route te doen, dat voegt niet. Dat kost teveel tijd en is ook niet erg milieubewust. Ik kan kiezen  uit een rondje Weerepad, ongeveer 2.5 km en uit te breiden tot 3.5 km. die doe ik zeker elke dag. Gewoon een ommetje dus. Dan hebben we het Kwakelpad ongeveer 5 km, of de dijk 6 0f 7 km. Vanmorgen hebben we samen de dijk richtig Hensbroek genomen en ik dacht bij mezelf: “Willie schroef je 18/ 70mm lens op je camera en maak wat landschapsfoto’s.”

Ik laat wat leuke plekken zien, niet de weg waar langs je dan moet lopen en ook niet het industrieterrein of kale groene weilanden. Gewoon dat wat ik wil zien 🙂 een paar foto’s laat ik in zwart/wit zien. Zelf vind ik dat wel gaaf, maar ik weet dat de meeste mensen kleur de voorkeur geven!

obdam

De boerderij rechts die is zo mooi en staat op een prachtige plek en daar is een B&B in gevestigd.

Obdam

Hier zijn we een stukje verder en gaan bij de dijk linksaf.

Obdam

Obdam

Om deze laatste twee foto’s te maken sta ik onder het viaduct.

Obdam

We lopen verder naar Hensbroek.

Obdam

Hensbroek

Mooie herfstkleuren.

Hensbroek

En geen kleur…

Tot slot de grenspaal, we zijn weer in Obdam!

Obdam

De grenspaal tussen Hensbroek en Obdam geeft de grens aan tussen de bannen van Obdam en Hensbroek. De banpaal is in 1835 geplaatst en is sinds 23 november 1971 in het monumentenregister ingeschreven als rijksmonument. het wapen van Obdam staat niet boven op de banpaal, maar aan de voorkant. Boven op de banpaal staat een vlampot. Op de zijkanten staat ook aangegeven welk dorp aan welke zijde ligt. Op de grenspaal staat eveneens een jaartal vermeld: 1833, dit wijkt af van wat er in de boeken vermeld wordt: 1835.

 

 

 

7 Comments

 1. Leuk om gelijk wat bekende plekjes te zien :-)))))
  Hensbroek rij ik wel eens doorheen en ja, in Obdam heb ik zelfs nog familie wonen hihi…
  Was een goede keuze om je camera mee te nemen en wat landschapsfoto’s te maken.

 2. Wat wonen wij toch in een prachtige omgeving. Mooie landerijen en fraaie Hollandse luchten. Soms is het wel eens goed om even stil te staan om al dat moois te aanschouwen. Dat doet een mens goed. Kort om…weer een fraaie serie van Obdam en natuurlijk Hensbroek. Klasse Wil. Fijne avond. Gr.Marcel

 3. Dat is geen verkeerde omgeving om zo vanuit huis even een ommetje te kunnen maken.
  Er is niks mis met zwart/wit foto’s. Vooral bij je eerst landschapsfoto en bij het viaduct vind ik het een goeie keuze. herfstkleuren vind ik vaak wat minder in zwart/wit.
  Goed weekend verder.

Comments are closed.