Calidris alba

Calidris alba de drieteenstrandloper, ik heb er weer wat van foto’s van gemaakt. Ook al heb ik er al heel veel, telkens ga ik weer door de knieën voor dit geweldige vogeltje.  We moesten vorige week voor ‘iets’ in Hargen zijn, het weer was prachtig en we besloten er een leuke middag van te maken. Lekker met de pootjes door het warme zand en in het water dat mooi op temperatuur is. Als je in zuidelijke richting loopt kom je langs verschillende stekdammen waar veel meeuwen op zaten, evenals de kanoet en steenloper. Voor de drieteen vlijde ik me regelmatig heel elegant  zo laag mogelijk op het strand, met mooi weer en korte broek aan kan dat makkelijk. Wat nat is droogt dan snel op…

 

drieteenstrandloper

Zo kan je wel een beetje zien hoe klein ze zijn.

 

drieteenstrandloper

Peuren naar wat eetbaars.

 

drieteenstrandloper

Mmm, hebbes!

 

drieteenstrandloper

Hallo jij daar, ik kom eraan.

 

drieteenstrandloper

Het kleed gaat al van zomer naar winter en dan zijn ze helemaal grijs met wit.

 

drieteenstrandloper

Badderen.

 

drieteenstrandloper

Alle veertjes op orde…

 

drieteenstrandloper

En de finishing touche!

 

Ik heb er zo van genoten deze middag, we hebben het afgesloten met voor mij een lekker wit wijntje, manlief zou rijden dus die nam een frisje. Allebei een overheerlijke patat en als toetje een Dame Blanche.

 

 

 

7 Comments

  1. Het zijn stuk voor stuk prachtige foto’s. De derde foto met de prooi. De vierde zo mooi frontaal al lopend op de catwalk met de pootjes achter elkaar. Dan de badderende en de poetsende. In één woord geweldig.

Comments are closed.