Steltlopers

Vorige week zaterdag werd ik opgehaald door Marcel om in Den Helder vogels te fotograferen. We troffen drie soorten steltlopers aan, de Groenpootruiter, Oeverloper en Witgatje.

 

groenpootruiterHier de Groenpootruiter met beweging in het pootje, ze zijn zo snel aan het foerageren stilstaan is er niet bij.

 

groenpootruiterGroenpootruiter vooraanzicht, prachtig soort is dit.

 

oeverloperOeverloper aan het spetteren.

 

oeverloperOeverloper met in de achtergrond een Witgatje.

 

witgatjeWitgatje

 

De vogels waren druk met foerageren, vingen minuscule beestjes, voor mij haast niet zichtbaar. Een feestje om dit voor de lens te krijgen. Op de terugweg zagen we nog ondergelopen weilanden met vogels daarop. Op één van die landjes zaten mega veel vogels waaronder ook steltlopers, maar helaas te ver weg om te fotograferen. Er breken weer mooie tijden aan!

 

7 Comments

 1. Hallo Jetske, er staat daar een kijkscherm met verschillende gaten, een verzonken kijkhut waar je op zithoogte fotografeert. Verderop nog ’t Kuitje met een klein strandje aan het water, daar zit ook nog weleens wat, nu een witgatje.

  Willie
 2. Prachtige serie. Wat een feest om daarbij te zijn en ze te fotograferen.

  Mooi laag standpunt. Zitten jullie dan op de grond?

  In het afgelopen jaar meer bezig geweest met het fotograferen van steltlopers en mij daarbij verdiept in de naamgeving. Ik ken ze dus allemaal, maar nog niet zelf vastgelegd.

 3. Een heerlijke serie weer, Willie. De oeverlopen heb ik wel eens gezien, maar van de groenpootruiter en het witgatje had ik zelfs nog nooit gehoord. Je hebt van alle drie weer prachtige foto’s gemaakt. Je foto’s van de groenpootruiter maken heel duidelijk hoe hij aan zijn naam is gekomen. De tweede foto vind ik erg mooi vanwege de pose van de vogel.
  Hulde weer voor je mooie lage camerastandpunt .

 4. Wat weer een super mooi blog Willie. Nu ben ik een beetje jaloers… 🤢 Mooie soorten die je in Drenthe niet snel tegenkomt. Ik had op BP al het e.e.a. gezien, maar ze komen hier nog beter uit.
  Fijn weekend, Geert

Comments are closed.