Chagrijnig

Hoe vergaat het jou met dit regenachtige weer? Voor mij duurt het te lang, ik ben te vaak kletsnat geregend de laatste dagen. Zo vanmorgen ook, ik moest even boodschappen doen met de fiets en kwam doornat thuis. Na de lunch leek het lichter te worden, maar nadat ik mijn jas aan had, begon het alweer te plenzen. Tegen mijn man zei ik sorry, maar ik word er chagrijnig van… Die lieve schat loopt al weken krom vanwege een beknelde zenuw, dus als er iemand chagrijnig zou kunnen worden is hij het wel. Maar ik herpakte mezelf en besloot vanuit de achterdeur foto’s van de vogels in de tuin te maken. En zo kon ik een een mooi Pimpelmeesje in de krentenboom vastleggen.

 

pimpelmees

Ach, hier word ik weer blij van, zo’n mooi vogeltje!

In de Haagbeuk kwamen wat Huismussen gezellig kwebbelen.

huismus

 

En toen, toen…….brak er paniek uit, alle vogels uit de tuin vlogen deze Haagbeuk in en wat denk je? De SPERWER bracht een bezoek en plop die zat opeens voor me in de krentenboom.

Mevrouw bleef lang genoeg zitten voor een paar foto’s, helaas had ik teveel millimeters 500, dus snik, staan de poten er niet op. Maar mijn chagrijnige bui is voorbij 🙂

sperwer

sperwer

sperwer

De foto hierboven heb ik gecropt, wat een blik he?

11 Comments

 1. Ik moet zeggen dat ik er ook flink van baal de laatste weken. Maar ik krijg toch vaak weer van die reacties dat ik niet moet zeuren en gewoon met regen ook gaan fotograferen en dat er wel ergere dingen in de wereld zijn….jaja..helemaal waar maar toch baal ik van het binnen zitten. Wat had jij een geluk, een sperwer in jouw eigen tuin en ook nog zo dichtbij, en toen je met je camera klaar zat. Geweldig.

 2. Jeetje wat een consternatie in je tuin zeg. Maar wat super gaaf deze opnames van de sperwer…en jammer dan geen poten op de foto dat is dan maar zo. Het maakt je opname niet minder geslaagd zeg maar. Misschien ligt het aan mijn computerscherm maar de onderste crop zit wat bewegingsonscherpte bij de snavel en het rechter oog. Zo niet dan heb ik niets gezegd. Groet Marcel.

 3. Het is bar en boos met de regen. Ik probeer maar te relativeren. Ik heb ook wel makkelijk praten, ik stap in de auto en heb een mooie baan binnen bij veel kunstlicht en gezellige mensen om mij heen.
  Erg vervelend van je man. Zit er geen verbetering in?
  Wat een goed idee om een fotoserie te maken vanuit de achterdeur. Je bent een geluksmens dat er zomaar een sperwer in je beeld komt zitten. Een gouden serie.

 4. Wow… nier meer chagrijnig dus 😂 Heel begrijpelijk, want hoe leuk de meesjes en musjes ook zijn; een sperwer is toch ‘iets’ leuker.
  Prachtige foto’s van deze jonge sperwer en wat een blik 😮 Zo, laat de regen maar weer komen…
  Groet uit een nat Stieltjeskanaal,
  Geert

 5. Vrolijk stemmend is dit weer inderdaad niet, maar echt chagrijnig word ik er ook niet van. Daar knap het weer namelijk niet van op, dus ik beweeg maar gewoon mee en pas mijn activiteiten aan. Ik moet hoog nodig het bos in om herfstkleuren te scoren, maar ook hier regende het vandaag.weer een groot deel van de dag.
  Met een deur van waaruit je ook bij slecht weer zulke mooie vogelfoto’s kunt maken zonder zelf nat te worden, zou ik al helemaal niet meer chagrijnig worden. Ook zonder poten is je buizerd jaloersmakend mooi.
  Sterkte voor je man, ik weet wat ’t is.

Comments are closed.