Dagelijks rondje

Elke dag doe ik een rondje Weerepad, een van de weinige stukjes groen in het dorp. De afgelopen weken verheugde ik me op de komst van de Tjiftjaf en die is er inmiddels weer. Een klein vogeltje dat zijn eigen naam zingt, de Fitis lijkt er sprekend op maar heeft een heel ander riedeltje. Vanmorgen is het gelukt om de vogel te fotograferen bij de bramenstruiken waaronder hij/zij ook het nestje bouwt. Hieronder een tweetal foto’s van het kleine ‘barreltje’.

 

Tjiftjaf

 

Tjiftjaf

 

Gisteravond zag ik op hetzelfde pad een Pimpelmees, zo’n dik propje, ik weet niet of dat goed is hoor. Het is natuurlijk bitter koud de laatste dagen maar ik heb een Pimpelmees nooit zo dik gezien.

 

Pimpelmees

 

En nu kijk ik uit naar de Zwartkop die daar elk jaar terugkeert.

 

10 Comments

  1. Wat geweldig dat het toch gelukt is! Ik kan nog steeds maar weinig van dit soort vogeltjes uit elkaar houden, in de verte, en moet ook dringend de geluiden gaan bestuderen…

  2. Wat een feest als je de vogeltjes na de winter weer ziet. Prachtig vastgelegd.

    Ik denk dat ik in onze tuin de tjiftjaf heb gezien en vastgelegd. Niet zo mooi om op weblog te showen. 😉

    Het pimpelmeesje lijkt me te dik.

    Toevallig liep ik net even door de tuin en had het met mijn man over de pimpelmeesjes en koolmeesjes. Het lijkt erop dat de pimpelmeesjes dit jaar de overhand hebben wat betreft de bezetting van de nestkastjes in onze tuin.

Comments are closed.