Blauwborst (Luscinia svecica)

Afgelopen vrijdagmorgen ben ik om half acht naar de parkeerplaats in Hargen aan Zee gereden, ongeveer 25 km rijden. Daarna 5 km over het strand gelopen naar De Kerf waar Blauwborsten zouden zitten. Die tip had ik de dag daarvoor van iemand gekregen, hij zei ‘ je gaat gewoon zitten en dan komen ze hoog in het struweel om te zingen’. Zoals wel vaker viel het niet mee, ik zag er af en toe wel een hoog in de lucht om daarna weer in de begroeiing terug te gaan. En het was toch koud, een harde noordenwind woei er en ik zat op de grond op een matje dat niet waterdicht was… Maar na een paar uur vloog de vogel op een duindoorn en heb ik een paar foto’s kunnen nemen. Toen weer 5 km terug naar de auto lopen tegen de wind in op het strand en daarna met de auto naar huis. Door en door koud was ik en thuis heb ik nog een uur onder een deken op de bank gezeten. Toen ik weer wat bijgekomen was, heb ik de foto’s bekeken en met deze ben ik erg in mijn nopjes!

 

blauwborst Luscinia svecica

 

 

 

 

8 Comments

 1. Het is ook echt een heel mooi vogeltje die nog mooi zingt ook .
  Ik heb ze nog niet gezien maar 5 km over het strand lopen is nou ook niet echt lekker lijkt me maar….. je foto is echt heel fraai 🙂

 2. Jemig daar had ik geen idee van, dat je daar zoveel tijd en moeite in moet stoppen… En ik maar denken dat ik even snel met m’n pocketcamera een plaatje moet kunnen schieten 😂
  Ze zitten hier ook in het riet, die blauwborsten, maar ik heb er zelf nog geen eentje gezien helaas. Leuk om toch even te zien hoe ie er van dichtbij uitziet… Wat heb je weer een prachtige foto gemaakt!

 3. Als ik dan lees hoever je hebt moeten lopen en dat je een paar uur hebt gezeten op de koude grond etc. dan heb ik bewondering voor je doorzettingsvermogen en geduld. Het heeft je in ieder geval een prachtige foto opgeleverd.

  Ik heb je opmerking over de groenling op mijn weblog beantwoord en schreef: “Toen ik bezig was met dit bericht heb ik mij op internet verdiept in de groenling. Ik heb gelezen dat bij ons de Scandinavische groenlingen overwinteren en dat onze groenlingen overwinteren in Frankrijk en het Iberisch Schiereiland of zelfs Marokko.”
  Bron: https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/groenling

 4. Wie zou daar nu niet mee in zijn nopjes zijn. 🙂
  Toevallig had ik het onlangs met mijn fotomaatje nog over de blauwborst. Dat is één van vogeltjes die nog op mijn wenslijst staan. Ze moeten hier vlakbij wel zitten, maar ze hebben zich nog nooit op een gunstig moment en plekje aan mij getoond.
  Maar je weet het, de aanhouder wint … 😉

Comments are closed.