Damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Afgelopen donderdag zijn manlief en ik een dagje in de AWD geweest. Het was een lange tijd terug dat we daar waren en nu de bronst van de Damherten aan de gang is, leek ons dat een rede om die kant op te gaan. Het is net een schoolreisje, broodje, drinken en fruit mee, lopend naar het station, trein pakken en in Haarlem overstappen, in Aerdenhout rennend naar de bus en uitstappen bij de Oase. Daar beginnen we met koffie en dan snel de duinen in. Ik heb veel foto’s geschoten en daar een “kleine” selectie uitgekozen, elf stuks.

damhert (Dama dama)

Het geluid kun je erbij verzinnen, pittig bekkie zo. Past net met mijn 300mm lens.

damhert (Dama dama)

Een rustende hinde.

damhert (Dama dama)

Dit vond ik zo’n lief stel.

damhert (Dama dama)

Rustend na een gevecht in mooi licht!

damhert (Dama dama)

Na verloop van tijd, na wat gevechten gezien te hebben, besloten we verder te lopen naar de uitgang bij Zandvoort. Bij de plek waar vaak vossen lopen, aten we ons broodje op en opeens stond dit Damhert te poseren.
We hebben geen vossen gezien maar even verderop hebben we een prachtig gevecht gezien. Mooi open op het veld en zonder storende takken, mooier konden we het niet krijgen. Hieronder wat foto’s daarvan.

damhert (Dama dama)

damhert (Dama dama)

Om daarna gebroederlijk weg te lopen.

8 Comments

 1. Wat een prachtige bronst serie. En wauw, wat heb je het gevecht mooi kunnen vastleggen. Lekker in het open veld, zonder al die vervelende takken, en met dat opstuivende zand, actie ten top.
  Ook hoe ze daarna samen weglopen, die blikken….schitterend

  groetjes Ghita

 2. Hoi Willie,
  wat een mooie en super heldere foto’s van de damherten.
  Ook de kleuren zijn werkelijk prachtig. Dat je een gevecht zo mooi kon vastleggen is met recht een kadootje zeg.
  Erg mooi en zo gaaf om te zien. Ik heb echt zitten genieten van je fantastische foto’s.
  Mijn complimenten.
  Groetjes

 3. Mooie serie, Willie. Je hebt ze in een fijne sfeer gefotografeerd, mede door een goede verhouding van scherpte én zachtheid. Het mooie licht heeft je daarbij ook goed geholpen. De kontjes van het jonge stel spreekt (vijf) boekdelen. Het zal inderdaad een lekker dagje uit geweest zijn.

  Groet van Anton.

  Anton

Comments are closed.