Dodaars (Tachybaptus ruficollis)

Vanmiddag na het werken bij De Hoep heb ik nog een rondje in de duinen gemaakt. Aan het begin heb ik gelijk een blik achter het kijkscherm bij de Karpervijver genomen. De IJsvogel wil daar nog weleens zitten en ik las dat de Grote Gele Kwikstaart ook waargenomen was. Al snel ben ik toch een wandeling gaan maken met de bedoeling op de terugweg weer langs te gaan. Zo gezegd, zo gedaan! Ik ben op een stronk gaan zitten die daar staan en heb mijn best gedaan op een Dodaars. Er zwommen er vier, erg leuk die kleine Futen. Ze duiken steeds onder en dan is het afwachten waar ze weer boven komen. Het water was erg mooi van kleur en ook verschillend, op de ene plek weerspiegelde het riet, op een andere plek de bomen in Herfstkleur. Ik heb er een paar mooie foto’s aan overgehouden die ik graag wil laten zien.

Dodaars(Tachybaptus ruficollis)

 

3 Comments

Comments are closed.