De Zwarte Haan

Gisteren ben ik in gezelschap van manlief en Peter in Friesland bij De Zwarte Haan geweest. Het weer was prachtig, de stemming opperbest en de verwachting hoog gespannen. Vijf jaar geleden hadden we daar duizenden Kluten in de lucht zien vliegen en het geluid dat daar bij hoort, is geweldig. Omdat het plan om naar Friesland te gaan opkwam als… hadden we niet op de waterstand gelet. Het water trok steeds verder terug en de vogels hadden geen reden om massaal weg te vliegen. Geen Buizerd of anderszins in de buurt.

Zwarte Haan, Friesland

Bergeenden waren er genoeg en met een zeilbootje op de achtergrond geeft het wel een aardig beeld.

De Zwarte Haan

Op een gegeven moment kwam er een groep Bontbekplevieren aangevlogen, tientallen… zo gaaf. Het is hier niet te zien maar in de groep zaten twee Bonte Strandlopers en een Krombekstrandloper!

Bontbekplevier

Hier scharrelen ze langs de waterkant om later weer tussen het Zeekraal te foerageren. Hier langs de waterkant was het erg zompig en manlief moestt natuurlijk uitproberen hoe ver hij kon gaan. Zo ver dat we hem met man en macht eruit moesten trekken, gelukkig mét laars. Het blijven altijd jongetjes die mannen. Na wat gegeten te hebben bij het gezellige restaurant aldaar, heerlijk buiten met een wijntje erbij, reden we tevreden huiswaarts. Ik heb niet veel foto’s overgehouden vanwege het trillen van de lucht, maar deze wilde ik wel laten zien.

5 Comments

  1. Wat veel vogels daar.. Ik hoorde spannende verhalen. Maar naar aanleiding van jouw verhaal snap ik het beter. Goed dat jullie Hanry nog hebben kunnen redden.

    Agaath

Comments are closed.