Deventer

Een wandeling door en langs Deventer is de moeite waard. Het is een mooie oude Hanzestad met een gezellig centrum en natuurlijk de IJssel die erlangs loopt. Elf foto’s laat ik zien…beetje veel misschien maar dan krijg je een beetje een indruk van de wandeling.

Deventer

Lopend onder een van de spoorbruggen.

park Deventer

Door verschillende mooie parken gaat de route.

Ijssel bij Deventer

Om na een tijdje bij de IJssel te komen.

Ijssel bij Deventer

Prachtige dreigende luchten waaruit veel regen viel en we kletsnat geworden zijn, maar voor de foto erg mooi.

Ijssel bij Deventer

Als het ware een aquarel.

Ijssel bij Deventer

De spoorbrug en daarachter de Lebuïnuskerk.

Deventer

En als je dan de andere kant opkijkt zie je dit flatgebouw en dat heeft ook wel weer wat, je woont er in ieder geval mooi!

Deventer

Weer in de stad kom je door de mooiste straatjes en steegjes.

Deventer

Lebuïnuskerk.

Lebuïnuskerk

Wegwijzer, de lijnen van de gebouwen erachter vind ik wel mooi.

Deventer

Dit is de laatste foto genomen in het centrum, gewoon even lekker spelen met de weerspiegeling van de stoel in het raam.

De D500 doet het goed, ik stel manuel de belichting in en dat pakt goed uit. In LR hoef ik weinig met de foto’s te doen, we hebben wel de nieuwste versie moeten kopen maar daar zitten leuke tools op. Onder andere voor het rechtzetten handig, handig…

5 Comments

  1. Wat leuk, Deventer, ik heb daar 3 jaar lang gestudeerd en gewoond (vlakbij de Bolwerkersmolen). Helaas had ik in die periode niet zoveel oog voor de mooie omgeving, maar als ik dit zie, herken ik nog wel wat. Het is een hele mooie en gezellige stad.
    groetjes Ghita

  2. Hele fraaie serie, Wil. Mooie landschappen in fijne, zachte kleuren en met prachtige luchten. Fraai doorkijkje in het park en mooie lijnen en herhalingen met name bij foto 1 en 7. Fijne composities en leuk om te zien allemaal.

    Groeten, Larry

Comments are closed.