Bloemen en vlinders

We zijn weer terug van veertien dagen Twente en ondanks het mindere weer hebben we ons wel vermaakt. In het Buurserzand kan je heel mooi wandelen en daar zag ik Klokjesgentiaan in bloei staan!

WGM-20160802-_WGM0569

klokjesgentiaan

Knielend op een plastic zak ( teken) heb ik er de tijd voor genomen. Handmatig de belichting ingesteld en wat gespeeld met het diafragma. Een softe achtergrond spreekt me toch het meeste aan. Detail….. zie je de eitjes van het gentiaanblauwtje?
Verder lopend kwamen we langs het huisje met de naam Bommelas, zo’n mooi plekje!

Bommelas

Bommelas

Bij bezoekerscentrum De Wakel hebben we koffie gedronken met een heerlijke huisgemaakt appelrondje! Eenmaal weer buiten vloog daar een Icarusblauwtje. Ik helemaal blij, want ik had nog geen vlinder gezien en nu dit mooie blauwtje, daar moest werk van gemaakt worden.

Icarusblauwtje

Als ik een groot of klein koolwitje zie vliegen denk ik meestal ” het is wel goed”. Voor het geaderde witje trek ik wel tijd uit, ach ja gek misschien.

Hieronder dus het geaderde witje.

geaderde witje

Aan het eind van de dag keek ik meestal nog op www.waarneming.nl en wat bleek… op zaterdag, de vlinderteldag, was er een koninginnepage gezien op het universiteitsterrein! Een KONINGINNEPAGE… wauw… snel gegeten en racend op de fiets daar naartoe. Nu is het daar een dorp op zich, maar ik wist dat hij op een vlinderstruik zat en die vonden we na wat zoeken. Er zaten veel Atalanta’s en Distelvlinders, snik, snik geen koninginnepage, dus geen foto van die mooie vlinder. Dat komt vast nog wel een keer.

9 Comments

  1. Prachtige foto’s Willie.
    Twente is een prachtige provincie. Wij mogen daar ook graag komen.
    Hele mooie foto’s van de vlinders laat je zien en ja, ik zie eitjes op het Klokjesgentiaan.
    Groetjes, Helma

  2. Mooie serie laat je weer zien, Wil. Allen in fraaie kleuren en met fijne details. Jammer van de Koninginnepage, maar je moet wat te wensen overlaten. 😉

    Groeten, Larry

Comments are closed.