Distelvlinder (Vanessa cardui) op vlinderstruik

Op de witte vlinderstruik telde ik op een gegeven moment zo’n 40/50 vlinders waar van de meesten Distelvlinders. Daarnaast een groep Atalanta’s, Kleine Vos en een enkele Gehakkelde Aurelia. Een feestje dus, maar ook voor de buurkatjes… die verschansten zich onder de struik en pakten de vlinders. Wij zijn maar begonnen met een bakje water neerzetten en als de katjes er weer zaten, kregen ze wat water over zich heen. Nou, dat hebben ze snel door hoor 🙂

Een wonder dat deze soort weer helemaal naar het verre zuiden trekt, goede reis!

8 Comments

  1. Jemig….. ik loop wel weer heel erg op achter zie ik wel want ook deze had ik nog niet gezien!.
    Er waren dit jaar ook echt veel distelvlinders. Van de andere soorten heb ik maar een minima gezien of helemaal niet.
    De laatste foto is echt een juweel van een foto.

    Groet, Helma

Comments are closed.