Eekhoorn ( Sciurus vulgaris)

Het is een mastjaar geweest en onder andere bij beukenbomen zie je ontzettend veel beukennootjes liggen en beginnende beukenplantjes groeien. Zo ook in de tuin van Niels en Marike. En waar beukennootjes liggen zijn ook eekhoorns, tenminste als er eekhoorns in de buurt leven. Als ik een beukenboom in mijn tuin zet, komt er geen eekhoorn langs :-). Elke dag kwam er wel een eekhoorn in de tuin om te knabbelen aan de noten. Een feest om te zien! Maar als zo’n beestje mij ziet, loopt hij/zij weg… Dus dat werd weer verdekt opstellen en geduld hebben. Ook een beetje mopperen als ik de moed opgegeven had en het voor gezien hield en dan binnengekomen het beestje weer zag. Grommmm.

eekhoorn (Sciurus vulgaris)

Kiekeboe.

eekhoorn (Sciurus vulgaris)

In tegenlicht met een gebouw op de achtergrond, ik vind het wel wat hebben.

eekhoorn (Sciurus vulgaris)

Ik vind het leuk om steeds weer een andere sfeer te creëren.

eekhoorn (Sciurus vulgaris)

Mooie pluisoren, ik weet niet of dit aan een jaargetijde gebonden is, kom er even niet achter.

9 Comments

  1. Wil wat een mooie foto’s allemaal vooral die van de eekhoorn.
    Wat heb jij een geduld. Ook de foto’s van het wildrijk met de hyacinten vind ik prachtig. Wij zeggen ook elk jaar weer we moeten er heen. Maar voor je het weet is de bloeitijd weer voorbij. Volgend jaar dan maar weer.
    groeten Niek en Ellie

    Ellie Wever
  2. Wauw…. echt heel mooi deze foto’s van de eekhoorn Willie. Hier in West-Friesland leven ook geen eekhoorns maar ik vind deze diertjes echt prachtig om te zien. Jij kon er zo in de tuin van je vriendin een paar hele mooie foto’s van maken. Echt geweldig.

    Groetjes, Helma

Comments are closed.