Wilde hyacint (Scilla non-scripta)

Vanmorgen zijn we op tijd naar ’t Wildrijk in Sint Maartenszee gereden. Manlief had daar gisteren mooie foto’s gemaakt en die pracht wilde ik ook wel zien. Afgelopen jaren hebben we al vaak gezegd dat we daar eens naar toe zouden moeten gaan. Elke keer kwam er wat tussen en waren we te laat voor de wilde hyacinten. Wat een pracht zeg, al dat blauw tussen het frisse groen van de bomen en varens!
Ik had mijn 80/400mm. lens meegenomen en een goed statief. Zittend op de grond, statief laag ben ik aan de slag gegaan. Alles met de hand scherpgesteld, dan kun je wat makkelijker je compositie bepalen vind ik. Vanwege de harde wind bewogen de bloemen nogal, maar met een wat kortere sluitertijd kom je toch wel ver. Helaas ging het na een paar uur regenen en hebben we de boel maar ingepakt.

wilde hyacint (Scilla non-scripta)

Hier wilde ik één hyacint scherp en de rest een wat schilderachtig effect geven.

wilde hyacint (Scilla non-scripta)

Het blauw is zo mooi bij het frisse groen van de varens.

wilde hyacint (Scilla non-scripta)

Een stukje bos, hier heb ik de helderheid wat teruggeschroefd om een wat softer effect te krijgen.

wilde hyacint (Scilla non-scripta)

Less is more.

6 Comments

  1. Heel mooi en heel sfeervol Willie! ik wilde daar ook graag heen (is niet zo ver bij ons vandaan) maar ik was even behept dus moet het uitstellen tot volgend jaar. Dit is echt wel genieten zeg die mooi wilde hyacintjes.

  2. Wat mooi, prachtige eerste foto met de onscherpe achtergrond, maar foto 3 vind ik helemaal top, het totaal plaatje en de combinatie van het blauwpaars met het frisse groen, het is het Hallerbos in het klein zo te zien, en ook erg mooi
    groetjes Ghita

Comments are closed.