Een paar uur bij en op het strand.

Afgelopen donderdag zij Petri en ik al vroeg naar Bakkum aan Zee gereden. Als je voor acht uur daar bij het parkeerterrein bent is het gratis, anders betaal je €7,50.en daar kopen we liever een kop koffie voor. De vogeltrek komt weer op gang en dan kan je op dat parkeerterrein zo vlak bij de zee het een en ander treffen. Ik hoopte op een Tapuit, we kregen de Roodborsttapuit, ook niet erg 🙂

Roodborsttapuit

Eigenlijk waren we al van plan om het strand op te gaan omdat we geen vogels zagen, dus we waren erg blij met dit stel. Hierboven een vrouwtje onder een mannetje.

Roodborsttapuit

Verder scharrelden er twee Heggenmussen op de grond en een Grasmus liet zich zien.

Zwarte kraai

De duindoorns zitten vol met bessen en een groepje Zwarte kraaien lieten het zich goed smaken, hier één van de Zwarte kraaien. Waarschijnlijk zullen er volgende maand ook veel Kramsvogels en Koperwieken deze plek vinden. Na deze fotosessie vonden we het tijd om het strand op te gaan, we hoopten op veel vogels maar dat viel tegen. Het was hoogwater en dan is er niet veel te halen voor de vogels. Gelukkig zijn er altijd wel meeuwen en daar hebben we ons op uitgeleefd.

Zilvermeeuw

Er waren een stuk of drie Zilvermeeuwen bij elkaar op een stukje strand en die trokken zich niets van ons aan. Ik was bezig vliegbeelden te maken en toen ik achterom keek, zat Petri tussen drie Zilvermeeuwen in en kon ze ze van alle kanten fotograferen, gaaf hoor. Dit is een eerstejaars Zilvermeeuw en die zijn best wel mooi getekend.

Kokmeeuw

Ik vind dit zo’n gaaf model, borst vooruit, pootje omhoog en lopen maar met wapperende veren!

Kokmeeuw

En hier een schreeuwende kokmeeuw in de vlucht.

Hierna dronken we een kop koffie/thee en met rozige wangen gingen we weer op huis aan.

6 Comments

Comments are closed.