Hommel en klaproos

Een paar maanden geleden kregen we een zakje zaad bij het kwartaalblad van Natuurmonumenten. Het gaat slecht met de bijen en als we daar rekening mee houden en onze beplanting aanpassen, kan dat al een stuk verbeteren. Nu hebben we al een diervriendelijke tuin maar ik had nog wel een strookje vrij en daar heb ik het zaad gestrooid. Omdat we op kleigrond zitten verwachtte ik er niet echt veel van, op arme zandgrond groeien de klaprozen en veel andere eenjarige veel beter. Maar ik heb me vergist, het is zo’n mooi bloeiend strookje geworden!

klaproos

Elke dag geniet ik ervan en de zaaddozen van de klaprozen bewaar ik en het zaad wil ik volgend voorjaar uitstrooien.

bij/hommel

Heb je ooit een bij/hommel zo onder het stuifmeel gezien?

5 Comments

  1. Nee, ik niet, dat slaat op je mooie laatste foto van deze fraaie reeks. Ik denk zomaar dat jij een bijzonder lid bent Wil, want ik heb geen zakje zaad bij het kwartaalblad van Natuurmonumenten gezien !!

Comments are closed.