Een paar uur op het strand bij Bergen.

Donderdagmiddag heb ik een paar uur op het strand doorgebracht. Woensdag was een prachtige zonnige dag, maar het lijkt momenteel wel om en om te zijn. Ondanks de grijsheid en waterkoud was het toch heerlijk om daar te lopen. Als eerste zag ik een vissersboot, het blauw fleurt de grijsheid al op.

Hier en daar een Drieteenstrandloper, daar ga ik graag voor door de knieƫn.

Maar even verderop zag ik een Roodkeelduiker verstrikt in een vissersnet, echt heel naar om te zien. Het was te diep en te ver om het water in te lopen en het beestje te bevrijden. Kom je uit het hoge Noorden gevlogen, raak je verstrikt… Ik besloot om op de terugweg te kijken of het voldoende eb was geworden om er wel bij te kunnen. Maar na een Jeep aangehouden te hebben met de vraag of hij iets kon doen, werd me verteld dat de visser met een uur bij zijn netten zou komen kijken. De afloop weet ik niet, een foto kan ik wel laten zien.

Onderstaande palen vind ik ook wel fotogeniek.

Richting het noorden.

En richting de duinen, oost dus.

Een Zwarte Kraai is ook het fotograferen waard, zie onder.

De overige foto’s zijn van de Drieteenstrandloper, mijn lievelingsvogel šŸ™‚

 

5 Comments

 1. Hoi Willie,
  dat van die vissersboot wist ik maar zag dus vanavond dat jij hem nog had gefotografeerd.
  Je foto van de roodkeelduiker is ook een trieste. Ja niet de foto natuurlijk naar wel dat ie verstrikt zat in een vissersnet.
  Je drieteentjes zijn erg leuk en fotogeniek.
  De palen heb je werkelijk heel vakkundig vereeuwigd šŸ˜€

  Groet, Helma

 2. Een hele mooie serie.
  De vissersboot komt met dit weer juist heel mooi tot zijn recht.
  Wel sneu voor de roodkeelduiker.
  De foto’s van de rijtjes palen vind ik heel mooi door het gebruik van de scherpte/diepte.
  Mijn favoriet is de laatste foto. Zo mooi het foerageren te zien in de bewegende golf.

 3. Fijne serie. Weer of geen weer, een strandwandeling kan je in elk jaargetijde mooie foto’s opleveren, dat laat je hier weer mooi zien. Sneu om die roodkeelduiker zo te zien. Hopelijk heeft hij het uiteindelijk overleefd.
  Je foto’s van de palenrijen zijn voor mij hier de fotografische hoogtepuntjes vandaag.

Comments are closed.