Er even uit

Dinsdag, na thuisgekomen te zijn van mijn vrijwilligerswerk, wilde ik even een frisse neus halen. Na een kop koffie besloot ik naar het Kwakelpad te fietsen en te kijken of er nog wat te doen was op vogelgebied. De Rietzangers lieten zich horen en omdat ze regelmatig wat naar boven in het riet te klimmen, kreeg ik de gelegenheid foto’s te maken.

 

rietzanger

Ze zingen en krassen zo mooi.

 

rietzanger

Gekaderd door de stengels.

 

Rietgors

De Rietgors liet ook van zich horen.

Met de fiets aan de hand liep ik weer terug en zag links in het land de Tureluur. Dus ging ik in de ‘Wilhouding’ die kant op, die houding is laag bij de grond richting vogel lopen. Schuilend achter Fluitenkruid kon ik een paar foto’s maken.

 

Tureluur

Met de minuut werd ik vrolijker, dit was toch wel een mooie vangst, wat rietvogels en een steltloper! Verder teruglopend speurde ik naar een eventuele Gele Kwikstaart, die zag ik niet, maar wat zat daar op een paal???? Niet normaal…gewoon een Bruine Kiekendief…rustig de fiets op de standaard gezet, ‘ in de Wilhouding’ weer achter Fluitenkruid en ja hoor gelukt!

 

Bruine Kiekendief

Super he?

8 Comments

 1. Bijzonder fraaie opname van de kiek Wil….kwam deze tegen op birdpix. Klasse opname echt super gedaan….op canvas en aan de muur zo ik zeggen. Groet Marcel

 2. Ik zal gelijk mijn mijn telefoonnummer doormailen….. gaan we samen in de ‘Wilhouding’ 😂 Het is (zonder de andere foto’s tekort te doen) jouw prachtig gelukt een Bruine Kiekendief super te fotograferen.
  Dat zijn momenten om te koesteren hoor.
  Groet uit Drenthe,
  Geert

  Werkt goed hoor de Wilhouding 🙂

 3. Je idee om naar buiten te trekken was schitterend. Fantastisch hoe die vogels in het riet omhoog kruipen, nooit gezien. Een kiekendief die voor jou komt poseren. Mooier kan niet!

 4. Wat een prachtige foto’s Willie, Zowel de entourage als de vogels zelfs wist je mooi vast te leggen. Ben zelf al blij wanneer ik een glimp van deze vogels kan opvangen tijdens de wandeling 🙂

 5. Ik zou al blij zijn met de beide zangers in het riet. En dan schiet jij nog extra prijzen met de tureluur en de bruine kiekendief. Dit is weer een prachtige serie!

 6. Ik blijf me verbazen over zoveel kennis van vogels en fotografie… Zo knap, in het wuivende riet, en alles steeds herkennen… leuk hoor!

 7. Mooi hoor Wil! Dat is dezelfde Rietzanger die ik ook geschoten heb, zie mijn website.
  De bruine Kiekendief ook fantastisch! Die heb ik onscherp in de vlucht, gewoon te weinig licht maar wel indrukwekkend en in bonte kleuren, lijkt wel een Kemphaan haha! Werd belaagd (weggejaagd?) door een Kievit, nou die zijn ook niet van gisteren…..

Comments are closed.