Geelgors

Vanuit de verte zag ik een geelgors op een paal zitten. De tactiek is dan een stuk doorfietsen, afstappen en dan in ‘Wilhouding’ teruglopen. De ‘Wilhouding’ is zo laag mogelijk in hurkstand naar de plek lopen. Daar aangekomen kon ik achter een hek zitten en zo de vogel fotograferen. Echt gaaf want bij ons in het westen zie je ze nooit, dit was in Drenthe bij het Dwingelderveld. Terwijl ik daar bezig was, kwam er een echtpaar en zij waren nieuwsgierig naar wat ik zag. Ik dacht nu vliegt hij weg… maar de vogel bleef rustig zitten en het echtpaar genoot er ook van. Ze hadden kort geleden een vogelboekje van de postcodeloterij gewonnen en hun interesse was geboren. Leuk he?

 

Geelgors

8 Comments

 1. Z’n mooi vogeltje, met zijn herkenbare deuntje. Afgelopen april heb ik ze in Limburg wel gezien en vooral gehoord, maar helaas niet zo mooi kunnen fotograferen.
  prachtig hoe jij hem daar op dat paaltje hebt vastgelegd.

  groetjes Ghita

 2. Mooi Willie. Lekker minimalistisch en daardoor de maximale aandacht naar het vogeltje.
  Ik zag hem ook al op ‘Birdpix’ voorbij komen. Wij hebben het over de tijgersluipgang…😊 maar voor dit vogeltje is dit over het algemeen niet nodig.
  Fijn weekend,
  Geert

 3. Bij ons zie je ze ook niet, ik heb dit Drents vogeltje pas leren kennen toen ik fietstochten ging maken door Drenthe. Je hoort ze eigenlijk altijd met dat specifieke deuntje. Ik vind het een prachtig vogeltje die je echt heel mooi hebt vastgelegd.
  De Wilhouding kende ik niet. In de regel stop ik op tijd en probeer dan steeds wat dichterbij te komen. Dank voor de tip.

Comments are closed.