Nestfotografie

Zittend in een gemakkelijke stoel op het gras en onder een boom, zie ik pa en moe Pimpelmees in en uit het vogelhuisje vliegen. Bek vol met insecten en een andere keer weer allemaal rupsjes. Het gepiep van de jongen wordt steeds duidelijker en ik probeer te raden hoeveel het er zullen zijn, vier stuks? Ze hebben helemaal geen last van me als ik daar zo rustig zit en ook als ik de was ophang gaan ze gewoon door met het voeren.

Afgelopen week in Drenthe fietsten we van knooppunt naar knooppunt, de nummers zetten we in de GPS daarvoor hoeven we niet te stoppen. Maar deze keer wilde het met mij niet zo vlotten en stopten we wel regelmatig. Op een van de knooppunten waar het altijd druk is bij de heide, zag ik een GBS naar een boom vliegen en jawel daar was een nest. Zo’n vogel is zo veel drukte gewend en de meeste mensen zien die vogel helemaal niet, daarom vond ik dat ik wel wat foto’s kon nemen. Met 500mm kan je op afstand blijven.

Grote bonte specht

 

Grote bonte specht

 

Op de camping hingen veel vogelhuisje die bezet waren met Koolmezen, Pimpelmezen en de Bonte Vliegenvanger. Van de Bonte Vliegenvanger heb ik ook een foto met hetzelfde verhaal, druk voetpad en op afstand.

Bonte Vliegenvanger

 

En terwijl ik daar stond, zag ik ook een eekhoorn in een boom.

Eekhoorn

7 Comments

  1. Voor de ‘kenner’ is nestfotografie een beladen onderwerp, maar eigenlijk is het heel simpel…. gebruik je gezonde verstand. šŸ‘ Het verhaaltje bij jouw (mooie) foto’s zegt alles over het tot stand komen en daar kan niemand moeite mee hebben.
    Een Drentse groet,
    Geert

  2. Dit is een prachtige serie. Jij ziet het wel en daar kunnen wij weer mooi van meegenieten.
    Ik kom net terug uit het Fochteloƫrveen. Lekker rustig zo op de avond.
    Ik gaf een reactie op jouw reactie op mijn weblog over de Slufter. Veel mensen kijken wel maar zien het niet, zo schetste een Texelaar.

Comments are closed.