Goudhoed en Geschubde inktzwam

Wat was het vrijdag 16 oktober mooi zonnig en rustig weer. Nadat we bij de tandarts geweest waren, hebben we onze fotospullen gepakt, broodjes gesmeerd en hup naar de duinen gereden. Heerlijk was het, ik kan daar zo van genieten. Er staan heel veel Grote Parasolzwammen, zoveel heb ik niet eerder gezien. Toen we op die plek aan het kijken waren kwam er een boswachter en die vertelde dat een stukje verderop de Goudhoed ( Phaeolepiota aurea) stond. Voor ons een onbekend soort en daar waren we wel nieuwsgierig naar. Wat een mooi soort zeg, de hoed lijkt op zacht leer.

goudhoed Phaeolepiota aurea

Phaeolepiota aurea

We hebben daar een serie foto’s van genomen, veel mensen bleven staan om ze te bewonderen…de paddenstoelen dus 🙂

Verder lopend zag ik een omgevallen boom met dit patroon op de bast.

boom

De Geschubde Inktzwam is ook de moeite waard, die was in verschillende stadia te zien.

Geschubde Inktzwam Coprinus comatus

 

Coprinus comatus

De achtergrond doet lekker mee vind ik.

Coprinus comatus

Jammer genoeg had ik mijn vulpen niet mee!

Ik heb nog meer leuke foto’s die komen de volgende keer.

4 Comments

  1. Heel mooi weer Willie.
    Die goudhoed is ook een hele aparte stoel om te zien 🙂
    Die omgevallen boom met dat patroon vind ik echt super om te zien. Een heel natuurlijk juweeltje 🙂 Heerlijk om nu in het bos te zijn.

  2. Opnieuw een serie die het bekijken zeker waard is. Die Goudhoed is inderdaad prachtig, de bovenkant lijkt haast het suède waar een paar van mijn schoenen van gemaakt is.
    De details van de geschubde inktzwammen komen goed tot hun recht met die fijne scherptediepte op de voorgrond en de groene waas op de achtergrond.

Comments are closed.