Paddenstoelen

Zoals beloofd plaats ik nog een aantal paddenstoelenfoto’s. Wat is het toch moeilijk om op naam te brengen, ik schakel alles en iedereen in maar wat een gedoe.

Na veel regenval afgelopen dinsdag werd het een half uurtje droog en die tijd heb ik benut.
Naast een paardenpad zag ik hele kleine paddenstoelen staan, als spelden zo klein. Daar ging ik voor door de knieĆ«n en half liggend kon ik foto’s maken. Ze groeien op afgevallen beuk- en eikenbladblad. Het is het Dwergwieltje ( Marasmius bulliardii )

dwergwiltje Marasmius bulliardii

Het is een algemeen soort maar het was mij niet eerder opgevallen.

Verder lopend zag ik de Gewone Zwavelkop (Hypholoma fasciculare) in twee uitvoeringen…

gewone zwavelkop Hypholoma fasciculare

Hierboven weet ik zeker…

gewone zwavelkop Hypholoma fasciculare

Maar dit schijnt ook een Gewone Zwavelkop te zijn, maar voor mijn gevoel ziet hij er anders uit. Deze groep groeide in een vermolmde boom. Wie het weet mag het zeggen!

Dan krijgen we nu de Echte Honingzwam ( Armillaria mellea )

Echte honingzwam Armillaria mellea

En tot slot de Appelrussula, eerlijk gezegd ben ik daar niet zeker van, maar kwam er het dichtste bij. Als je allesl zeker wilt weten moet je een mes en spiegeltje en je neus bij je hebben. De neus, dat is geen probleem maar ik ga niet snijden en ruiken enz. Een paddenstoel vind ik zo ook al mooi!

appelrussula

Geen gaaf exemplaar, maar mooi toch?

6 Comments

  1. Hoi Willie,
    het wieltje heb je echt heel mooi gefotografeerd šŸ™‚
    Ook de laatste paddenstoel is een hele fraaie met die felle kleur.
    De zwavelkopjes zijn er in vele varianten dus het zijn el zwavelkopjes maar ik wet zo 1,2 3 ook niet welke.

  2. Soms is het wel eens jammer dat internet geen geuren doorgeeft. Wat herfstgeur zou me samen met jouw mooie foto’s vast helemaal in de sfeer gebracht hebben.
    Knap dat je weer zo ver bent gekomen met de naamgeving. Toen ik 15 jaar geleden begon met bloggen, heb ik dat de eerste jaren ook zoveel mogelijk gedaan. Omdat de namen na verloop van tijd steeds minder bleven hangen, ben ik er maar mee gestopt. Tegenwoordig stel ik me tevreden met de visuele schoonheid in flora en fauna.

Comments are closed.