Grauwe vliegenvanger (Muscicapa striata)

We hebben een week in een appartementje gelogeerd in Enschede. Een boerderij was verdeeld in vier appartementen en wij hadden beneden een plek, erg leuk.Op de eerste dag zag ik gelijk een Grauwe vliegenvanger op een hek zitten en de vogel schoot steeds het gras in om insecten te vangen. Voor het eerst van mijn lange leven zag ik deze soort en herkende hem ook nog :-), kwestie van veel in vogelboeken kijken denk ik. Ik kon een beetje schuil staan achter bomen die op het pad stonden, de vogel ging steeds verder weg en ik ging er bukkend achteraan. Zo kon ik een paar foto’s maken, maar goed ook want verder die week kreeg ik de vogel niet meer te zien. Nu was het weer ook slecht. wij houden daar niet van, maar vogels ook niet.

De vogel lijkt voor zich uit te staren en de dag door te nemen, maar het is een vogel, geen mens, dus hij kijkt uit naar voedsel.

 

Je ziet aan de achtergrond dat het hard waaide, het riet en grassen zwiepte heen en weer.

 

Zittend in  een kastanjeboom, eerst piepte alleen het koppie eruit, even later wat meer vogel. Het was wel een verrassing dit vogeltje te zien, ook al was het maar één keer.

6 Comments

  1. Hallo Willie,
    knap gefotografeerd dit gave vogeltje. Een beetje een onopvallend beestje zowel qua verschijning als geluid, maar ik vind hem prachtig. Zag hem trouwens ook op BP voorbij komen. 👌
    Groet, Geert

Comments are closed.