Steenuiltje

Regelmatig fiets of wandel ik een rondje in of om het dorp. Altijd kijk ik goed om me heen of er nog wat aardigs te zien is. Vorige week op de fiets hoorde ik bij een huis een eigenaardig geluid en stapte daarom even af. Ook al hoor ik nooit een steenuil, toch herkende ik het geluid al was het een steenuil. Ik keek overal, naast en op het huis en pergola, niets te zien. De avond erna wandelde ik met mijn man door de bewuste straat en merkte op dat ik daar dat geluid gehoord had. En ja hoor, al snel zagen we een uiltje op het dak zitten naast zonnepanelen en daar wipte hij/zij ook onder zodra de vogel ons zag. Daarna ben ik er nog een paar keer heen gefietst en een beetje schuil vanachter een struik kon ik deze foto maken. Vroeger voor de zonnepanelentijd had de foto mooier geweest, gewoon op een dak met wat mos of iet dergelijks. Maar het was echt al jaren geleden dat ik een steenuil voor mijn lens had, dus ben ik er wel blij mee.

 

steenuil

 

 

9 Comments

 1. Dat je het geluid herkende! Wat een geluk toch dat er uilen bij jullie in het dorp verblijven. Als dat hier in de buurt gebeurt is het een attractie in de krant en gaat iedereen kijken met als gevolg dat een heel nest sterft.
  Prachtig hoe de uil daar fier zit.

 2. Leuk zeg en attent van je dat je het geluid herkende. En ja…. dit is ook de moderne tijd, maar daarom zeker een mooie foto.
  Wij hebben elk jaar een paartje holenduiven onder de zonnepanelen. Hoop herrie makken ze…
  Groet uit Drenthe,
  Geert

 3. Zonder zonnepanelen zou de foto zeker beter geweest zijn maar…. zonder de panelen misschien ook geen steenuiltje. Waarschijnlijk heeft hij er een leuk en beschut onderkomen gevonden. In dat geval ga je hem er nog vaak kunnen bespieden.

Comments are closed.