Grote bonte specht (Dendrocopos major)

Tijdens mijn dagelijkse rondje loop ik o.a. door het Weerepad, een pad van zo’n ong. 200 meter. Er staan bomen, struiken, gras en hier en daar bloeit er wat. aan de ene kant ligt een fietspad en aan de andere kant een wandelpad. Wat natuur betreft moet ik het daar meedoen, nou ja, de polder is verderop en daar zitten nu Grutto’s. De Tjiftjaf zingt uit volle borst, de zwartkop heb ik nog niet gehoord maar dat zal niet lang meer duren. Vanmiddag hoorde ik een Grote bonte specht en na wat turen naar omhoog zag ik haar. Eerst tussen erg veel takken en later kon ik haar zelfs vrij fotograferen, helemaal leuk toch?

Grote bonte specht (Dendrocopos major)

Op zo’n iel takje zie je ze niet vaak.

Grote bonte specht (Dendrocopos major) Grote bonte specht (Dendrocopos major)

Later werd de dikke stam geïnspecteerd, ik vervolgde blij mijn rondje!

4 Comments

  1. Hier heb je de GBS heel mooi vrij kunnen fotograferen zeg.
    We moeten het inderdaad een beetje bij huis zoeken en in de polder kan je ook wel even lekker je gang gaan toch!

  2. Mooie serie, Willie, hij laat zich hier echt op zijn mooist zien.
    Wat Jetske vertelt, overkwam mij laats ook. Ik was op een plek waar ik in de directe omtrek twee spechten horen. Maar hoe ik 0ok zocht en de boomtop[en afspeurde, geen specht te zien.

  3. Wat weer een prachtige serie.
    Ik heb laatst tijden gezocht naar een bonte specht die ik wel hoorde. De specht liet zich niet zien. En het is jou toch prachtig gelukt. Inderdaad aan zo’n takje zie je ze zelden hangen.

Comments are closed.