Weerepad

Wat zou het saai zijn zonder vogels, tenminste dat vind ik. Met een groepje vriendinnen zijn we een app gestart en daar zet ik iedere morgen een foto op van een vogel. Zij gaan dan de vogel opzoeken in een boek of op internet en sommige weten ze uit het hoofd. We beleven er allemaal veel lol aan en zo verzinnen we maar wat. Af en toe zit ik een beetje in de put en dan sleuren de vogels me er doorheen 🙂 Vanmorgen duwde ik mezelf naar het Weerepad en volle goede moed liep ik er weer uit. De Tjiftjafs zingen luidkeels en lieten zich nu ook wat meer zien. Ik ben een poosje stil gaan staan op het pad en zag toen opeens een GBS bij een nestholte van een boom zitten. Volgens mij het vrouwtje die ik een paar dagen geleden kon fotograferen, zie vorige blog.

Grote bonte specht

Er zitten heel veel gaten in die boom. Omdat ik me concentreerde op de Tjiftjaf verloor ik haar even uit het oog, maar later zag ik dit.

Grote bonte specht

Ze zat er gewoon in, wat leuk he? Ik houd het in de gaten…

En ondertussen kon ik de Tjiftjaf ook fotograferen, wat een geluk.

Het kopje net boven het frisse groen.

Tjiftjaf

Ze waren druk met insecten vangen, deze had ook wat lekkers gezien. Tot slot nog een Koolmees in het groen… En de Zwartkop staat op mijn verlanglijstje!

Koolmees

5 Comments

 1. Hoi Willie,
  prachtige foto’s van de Tjiftjaf maar ook van de GBS.
  Heel gaaf dat je dit nestje hebt ontdekt en dan kan je nu in de gaten houden wanneer er daar gevoerd gaat worden 😀

  Groetjes, Helma

 2. Leuk idee van die vogelfoto’s in een groepsapp. Nederland is lekker creatief bezig en jij doet prima mee op deze manier.
  Mooie foto’s van de tjiftjaf, maar de foto waarop de specht zo mooi naar buiten gluurt, is voor mij toch wel de mooiste.

 3. Niet te geloven hoeveel vogels jij kunt fotograferen. Ik zie er zoveel niet hier, alleen kauwen, eksters en duiven. De meesjes zitten te ver. In een bos hoor je ze wel, maar zien??? Schitterend idee van jullie die app!

Comments are closed.