Grote bonte spechten

Na het vrijwilligerswerk bij het bezoekerscentrum De Hoep in Bakkum, ben ik nog een rondje in de duinen gaan lopen. Het was wat vogels betreft wel stil totdat ik de grote bonte specht hoorde en terwijl ik keek waar de vogel zat, zag ik dat het er twee waren. Camera erbij gepakt en geprobeerd ze vast te leggen, wat nog niet meeviel omdat ze elkaar voortdurend achterna zaten. Zal dat paarvorming zijn? Ik weet wel dat ze vroeg in de winter hun territorium afbakenen.

 

grote bonte specht

 

grote bonte specht

 

Het was toch wel even leuk om te zien.

8 Comments

  1. Prachtig dat je deze twee trof en samen op de foto kon zetten. Ze zijn zo schuw dat ik het knap vind dat je er zulke mooie foto´s van kon maken. Of kan het zijn dat ze het drukker hadden met elkaar dan met jou.

    In de natuur vind ik het ook akelig stil met vogels, toch is dat wellicht schijn. In onze tuin bij het voer is in ieder geval nog volop leven.

Comments are closed.