Heggenmus

In “uitgelicht” heb ik vorige week een foto van een Heggenmus geplaatst. De foto nam ik met de zon in mijn rug en de duinen als achtergrond. De foto die ik nu plaats is schuin tegen het licht in genomen met het bos als achtergrond. Wat een verschil he?

Heggenmus

Allebei met 500 mm en nog iets gecropt. Zelf ben ik over allebei de foto’s zeer tevreden… ik hoop jij ook 🙂

7 Comments

  1. Je laat met deze foto zien hoe belangrijk licht is, zowel het licht zelf (hard of zacht licht) alsook je positie t.o.v. daarvan. Alhoewel het altijd natuurlijk een kwestie van smaak blijft, vind ik dat je met deze foto een mooi evenwicht hebt gevonden tussen ‘zachtheid’ en het deel van het vogeltje waarop het licht valt. Geeft voor mij een mooi natuurlijk effect.

  2. Beide foto’s vind ik heel mooi, ik wou dat ik zo’n zingend heggenmusje er zo op had staan. De zonnige foto heeft mooie warme kleuren en zie je het oogje heel mooi, met lichtje. Dat is bij deze foto weer iets minder, maar hier is de sfeer wel weer zachter. dus, twee mooie foto’s met elk een eigen sfeer.

  3. Ja, Wil, ik ben ook zeer tevreden over je fijne foto’s van de Heggenmus 😉 Beide hebben een hele mooie achtergrond en scherpte! De -nog- zachtere kleuren, het licht, de compositie en het zingen maken deze tot mijn favoriet, de eerste had ik echter ook graag gemaakt. Heel fijn werk weer!

    Groeten, Larry

Comments are closed.