Maart en mei

Vorige week hoorde ik weer de eerste Tjitjaf in de duinen. Voor mij de eerste althans, ze worden alweer een paar weken waargenomen. Ook de Grutto’s zijn weer massaal in het land, die zag ik op een weiland. In de polder hoorde en zag ik een Veldleeuwerik, een heerlijke tijd komt er weer aan. Hoewel je dat nu niet zo merkt, storm teistert het land, vrachtwagens waaien om. Geen weer om te fotograferen maar er zit nog wat in het vat van vorig jaar!

WGM-20140323-_WGM9053

Deze foto is eind maart vorig jaar genomen. Een Grutto slapend tussen de Scholeksters. Dit kun je tegenkomen als je een rondje door de polder fietst. Ik ben afgestapt en zo laag mogelijk gaan zitten, toch een foto van wat hoogte maar toch wel een aardig beeld.

Grutto

Dit is een foto van eind mei. Dan zie je de Grutto’s meestal op hekken of vliegend vijanden wegjagend. Dit is bij de Lage Hoek een gebiedje van Landschap Noord Holland die daar een vriendelijk beleid voert voor weidevogels. Zuring en andere begroeiing in het gras, gras zoals het er overal uit zou moeten zien.

6 Comments

 1. Heerlijke tijd, het voorjaar. Ik heb na de tjiftjaf afgelopen week ook al de eerste fitis gehoord. Ik hou van dit seizoen, er gebeurd zoveel in de natuur. Als de grutto’s straks weer op de palen zitten,zal ik ook zeker weer een fotorondje door een van de polders maken.
  groetjes Ghita

 2. De foto van de grutto tussen de scholekster is bijzonder leuk omdat ze allemaal de zelfde kant opkijken.

  De grutto op het hek heb ik dit jaar al twee keer waargenomen en kunnen fotograferen, maar inderdaad zie je dit gedrag meestal als ze de nesten bewaken.

  Mooie serie Wil uit het archief.

 3. Leuk en apart beeld van de Scholekster-soos met die Grutto, Wil! Die van de Grutto is heel mooi! Fraaie compositie, in een fijne omgeving op een mooi oud hek en de zuring maakt de achtergrond af!

  Groeten, Larry

 4. De bovenste opname ook ook dit jaar daar al weer gezien Willie, bijzonder dat ze ieder jaar juist naar die plek komen!
  En de grutto hoop ik eerdaags ook weer zo te zien.

  Groet Peter

 5. Hoi Willie,

  Mooi zo die grutto tussen de scholeksters.
  De grutto op het hek is ook erg mooi!
  Waar is De lage hoek? Ik kan het nl niet vinden op de website van Landschap Noord-Holland.

  Groet Jos.

  jos van streepen

Comments are closed.