Herfst

Het wordt al herfstig buiten, de dagen worden korter en de jas kan weer aan, hoewel in de luwte met de zon erbij, het nog lekker warm is. Gisteren kwam bij ons in de tuin de roodborst weer voor het eerst…joepie! Ook scharrelde er een heggenmus en de ringmussen zijn er ook weer, nu zo’n zes stuks maar dat zullen er meer worden. Verder zijn er kool- en pimpelmezen en een enkele merel. Af en toe stoken we een fikkie in een schaal in de achtertuin, niet goed voor het milieu… maar we zijn toch al zo braaf dus een keer mag wel vind ik.

 

7 Comments

 1. Hoi Willie,
  dit is werkelijk een hele mooie collage zo.
  De herfst is inderdaad nu helemaal begonnen en de kleuren aan de bomen zijn fantastisch gewoon.
  Heerlijk dat je weer zoveel leven in de tuin hebt van de wintergasten.
  Ik kom vast nog veel mooie foto’s tegen 😉

  (excuus voor het late reageren).

 2. Een mooie fotocollage. Ik was al druk aan het klikken voor een groter formaat, maar dat lukte niet. 😉
  Je hebt het mooi zo geschetst, het begin van de herfst in een notendop.
  We zijn al weer druk aan het voeren en is het dus weer gezellig druk in de tuin met de vogels. Ook hier het roodborstje weer gesignaleerd. Altijd leuk.

 3. Mooie foto’s weer, Willie, jammer dat we ze niet op wat groter formaat kunnen zien.
  Ook hier zochten merels en mezen de tuin weer op deze week. Komende week zullen we de tuin eens goeddeels winterklaar maken, daarna keert de rust er weer helemaal terug voor de vogels. Fikkie stoken in de tuin durf ik niet meer, want onze intussen zo’n 30 jaar oude tuinoven zal waarschijnlijk barsten als ik er weer eens een vuurtje in ontsteek. 🙂

Comments are closed.