Kokmeeuw (Chroicocephalus ridibundus)

Voor de MO (maandopdracht) heb ik een foto nodig met druppels/spetters. Na al van alles geprobeerd te hebben, knobbelzwanen, tureluurtje, koolmees, besloot ik een kans te wagen met meeuwen. Bij de waterberging zijn altijd wel meeuwen en ik bedacht dat als ik brood in het water zou gooien, het verder een eitje zou zijn. De broodgooier was mijn man…die moest tegen de wind in gooien en dat valt dan weer niet mee. Ze plonsden wel in het water maar dat gaat zo snel, niet bij te houden. Het kapje brood was snel op en op de foto stond alleen water zonder vogel. Maar ik heb naderhand toch nog wat leuke foto’s kunnen maken, dus het was niet helemaal voor niets.

kokmeeuw Chroicocephalus ridibundus

De landing is ingezet.

kokmeeuw Chroicocephalus ridibundus

Bijna….

kokmeeuw Chroicocephalus ridibundus

Plons, bijna koppie onder.

kokmeeuw Chroicocephalus ridibundus

Ha, daar ben ik weer, zonder spetter of druppel…

Maak je niet ongerust, ik heb een leuke foto voor de MO kunnen maken later die week. Eind van de week zal ik die laten zien.

8 Comments

  1. Maakte ik me toch een klein momentje ongerust, maar foto met spetters is gelukt… 👌
    Ik neem aan dat je de MO voor ‘Birdpix’ gemaakt hebt. Ook zonder spetters of druppels zijn het in ieder geval hier prima foto’s geworden hoor!
    Groet, Geert

Comments are closed.