In de polder.

We zijn alweer een paar dagen terug van een korte vakantie in Engeland en het nagenieten daarvan is erg leuk. Toch popelde ik om de fiets te pakken en te kijken hoe het er in de omgeving voor staat. Hoe gaat het met de Grutto’s, zie ik al andere leuke gasten, ik hoorde dat er hier en daar jonge ganzen zouden zijn enz. Dus ondanks de koude harde wind heb ik de afgelopen dagen verschillende plekken opgezocht. Gisteren zag ik de Bruine Kiekendief vliegen, Gele Kwikstaarten en Kieviten. Vanmiddag heb ik wat foto’s kunnen maken van Grutto, Kievit en jonge Grauwe ganzen.

Grutto

Poetsend,

Grutto

Fier stappend,

Grutto

En voedsel zoekend.

Grutto

Hier een grote groep Grutto’s in een speciaal ondergelopen stukje weiland door Landschap Noord Holland. Voor het fotograferen erg ver weg, het stukje tulpenveld wilde ik erbij hebben. Bij bollenvelden denk ik altijd aan het vele gif wat daar aan vooraf gaat en nu lees ik in de krant dat er bij mensen die daar omheen wonen, ook gif in hun urine zit. Nou daar ben je klaar mee, wij wonen er ook dichtbij. Maar ik fietste vrolijk verder en kwam even later stapte ik weer af voor een Kievit.

Kievit

Bijna thuis zag ik een grote Familie Grauwe Gans, ik telde zestien pullen. Erg schattig en aaibaar en ja, daar zijn veel boeren weer niet blij mee, zo blijft er altijd wat te klagen. Maar ik was er blij mee… Op zo’n klein rondje van een kilometer of vijftien stop ik heel vaak om van alles wat ik zie te genieten, dus dat kan ik het beste alleen doen 🙂

Grauwe gans

 

7 Comments

  1. Hele mooie foto’s Willie en je kon de grutto’s ook van mooi dichtbij footgraferen net als de gansjes en de kievit.
    Heerlijk om de weidevogels weer te zien hé.
    Hier zijn gelukkig een paar boeren die hun weiland wel ter beschikking stellen en pas weer maaien als het eind juli is.

    Groetjes, Helma

Comments are closed.